"Vecmeistari" izcīna sudraba medaļas starptautiskā turnīrā Daugavpilī

Latvijas hokeja veterānu komanda "Vecmeistari" , vecuma grupā + 50 , atgriezušies no Starptautiska turnīra Daugavpilī ar sudraba medaļām, Domes Piemiņas balvu un kausu par „ Turnīra labāko uzbrucēju „ , kuru saņēma Aigars Straume.

Latvijas Hokeja federācija uzaicināja hokeja veterānu komandu "Vecmeistari" piedalīties starptautiskajā turnīrā "veterānu Daugavpils kauss 2011", kurš tikko noritēja sporta centrā „Daugavpils Ledus” no 11.- 13. februārim.

Turnīra organizētāji Sporta centrs DAUGAVA un Daugavpils pilsētas Dome neslēpa, ka šādu turnīru rīko pirmo reizi un tāpēc varētu būt kļūdas un neprecizitātes organizatoriskos jautājumos. Komandām, kuras bija uzaicinātas piedalīties šajā turnīrā, bija jārēķinās arī korekcijām, kuras radīja gripas epidēmija. Tās dēļ Petrozavodskas komanda "Karelskije medvedi" bija spiesti atteikties no dalības turnīrā, jo pulcējoties izbraukt uz turnīru, izrādījās, ka tikai 8 spēlētāji ieradušies uz autobusu - pārējie saslimuši. Sporta centra "Daugava" direktors Leonīds Šinders un viņa vietnieks Valērijs Laškovs arī šajā situācijā neapjuka un lai nodrošinātu turnīra spēļu grafika ievērošanu, pieaicināja gados jaunākus spēlētājus un būtībā izveidoja jaunu komandu "Latgale Pro", kurai šis turnīrs bija laba prakse un pieredze spēlējot pret augstas klases meistariem.

"Vecmeistaru" trenera Uldis Opita vadītajā komandā spēlēja Juris Sniedze, Guntis Kārkliņš, Jānis Kapenieks, Nikolajs Aļeksejenko, Aigars Namnieks, Sergejs Sirkins, Viktors Smirnovs, Aigars Straume, Andris Podgornijs, Armands Znotiņš, Sergejs Ņikitins, Gints Ritums, Vilis Vabolis un komandas kapteinis – Agris Freimanis.

Komanda parādīja saviem spēkiem atbilstošu sniegumu un labu spēli aizvadīja pret "HK Daugavpils" komandu, kurā spēlēja arī Daugavpils treneri Jurijs Ogureikins , Igors Martjušovs un Saeimas deputāts Rihards Eigims.

Draudzīga tikšanās mūsu veterāniem izvērsās ar Pēterburgas ASK komandas veterāniem Aleksandru Judinu, Igoru Boicovu, Nikolaju Šamarinu un citiem vecās Ļeņingradas SKA spēlētājiem. Šī komanda regulāri piedalās nozīmīgās starptautiskās sacensībās, ir labi finansiāli nodrošināta un rūpīgi gatavojas katram turnīram.

Komandas un veterānu kluba vadītāji Aleksandrs Maļuhins un Kostantins Meņšikovs izteica cerību vēreiz spēlēt ar mums Pasaules kausa mačos Kanādā 2012. gadā . Jāatzīmē, ka viņu komandas startu Kanādā finansiāli jau ir nodrošinājis KHL Pēterburgas SKA klubs un šis klubs arī regulāri atbalsta hokeja veterānu komandu.

Pēterburgas SKA komanda arī ieguva turnīra galveno balvu – Daugavpils kausu 2011, bet komandas aizsargam Aleksandram Judinam tika piešķirts turnīra labākā aizsarga tituls un kauss.

Noslēgumā Daugavpils Domes Sporta departamenta direktors Aleksandrs Isakovs izteica pārliecību, ka šim turnīram jākļūst par regulāru sporta dzīves pasākumu katru gadu, kā to jau turnīra laikā notikušajā veterānu pārstāvju sapulcē vienprātīgi nolēma visi klātesošie.

Hokeja komandas "Vecmeistari" vārdā, gribu pateikties LHF Prezidentam Kirovam Lipmana kungam par atbalstu, kā arī Andrim Podgornija kungam par nodrošināšanu ar transportu. Paldies Daugavpils Sporta centram "Daugava" un pilsētas Domei par turnīru, radītajiem sadzīves apstākļiem un izteikt cerību, ka nākamgad piedalīsies vairāk komandu un turnīrs tiks iekļauts Starptautisko sacensību skaitā hokeja veterāniem , vecuma grupā virs 50 gadiem.

Normunds Kupcis
Atbalsta fonda VECMEISTARI Izpilddirektors

Sadarbības partneri