Latvijas pārstāvji dodas uz hokeja attīstības nometni

No 2. Līdz 10. jūlijam Somijas sporta institūtā Vierumeki notiks ikgadējā, nu jau desmitā IIHF organizētā starptautiskā hokeja attīstības nometne.

Nometnē piedalīsies 1996. gadā dzimušie jaunieši, kuri sadarbībā ar IIHF, Starptautisko hokeja izcilības centru un Vierumeki sporta institūta studentiem apgūs un pilnveidos hokeja prasmes.

No pieciem kontinentiem vairāk kā 400 dalībnieku, kuri pārstāv 50 valstis izmantos šo unikālo iespēju piedalīties šajā nometnē. Pateicoties LHF atbalstam uz starptautisko hokeja attīstības nometni dosies trīs „SK Rīgas” jaunie hokejisti (Artūrs Bušs, Edgars Bušs, Dāvis Zembergs) un „Prizma/Pārdaugava” hokeja skolas audzēknis Maksims Žuļevs.

Bez tam, hokeja attīstības nometnes laikā notiks 2011. gada Globālo „Prasmju un izveicības” sacensību fināls, kurā Latviju pārstāvēs Augusts Valdis Vasiļonoks (Prizma/Pārdaugava). Viņš republikas finālā, apsteidzot savus konkurentus, ieguva pārliecinošu pirmo vietu. Novēlam, Augustam Valdim Vasiļonokam, ar godu pārstāvēt Latviju šajā starptautiskajā formā un iekļūt to 15 dalībnieku skaitā, kuri piedalīsies 2012. gada Jaunatnes ziemas olimpiskajās spēlēs, kuras no 13. līdz 22. janvārim norisināsies Insbrukā.

2011. gada nometnē savu kvalifikāciju pie zinošiem un meistarīgiem instruktoriem pilnveidos viens no Latvijas jaunās paaudzes perspektīvajiem tiesnešiem Elvijs Trankalis, kurš šogad paspēja atzīstami notiesāt kā līnijtiesnesis Latvija atklātā hokeja čempionāta finālu starp „Liepājas metalurgs” un „Ozolnieki/MONARCHS” komandām.

Sadarbības partneri