LHF valdes sēdes 3. augusta lēmumi

3. augustā notika Latvijas Hokeja federācijas (LHF) valdes sēde. Dienas kārtībā bija jautājumi par:
- Nacionālās izlases trenera kandidāta apspriešana;
- U-20 izlases dalība S. Žoltoka piemiņas turnīrā;
- 2011. gada LBJMH nolikuma apspriešana.

LHF ārkārtas valdes sēdē tika apstiprināts jaunais Latvijas hokeja izlases vecākais treneris, Kanādas speciālists Teds Nolans (Theodore John Nolan.), ar kuru tuvākajās dienās tiks parakstīts oficiāls līgums.

Visas vasaras garumā LHF aktīvi strādāja pie jaunās Latvijas hokeja izlases vadības veidošanas. LHF prezidents vasaras sākumā bija devies uz ASV, lai klātienē tiktos ar potenciālajiem trenera amata kandidātiem, lai veiktu pārrunas un iepazītos ar viņu programmām un skatu uz Latvijas hokeja izlasi. Šajā sakarībā tika izraudzīti 5 Latvijas hokeja izlases trenera amata kandidāti, no kuriem palika divi: Teds Nolans un Maiks Kīnans, kurš sev zināmu apsvērumu dēļ nepieņēma LHF piedāvājumu. Līdz ar to, šodienas LHF ārkārtas valdes sēdē, Latvijas hokeja izlases galvenā trenera amatā vienbalsīgi tika apstiprināts Kanādas speciālists Teds Nolans, kurš augusta beigās ieradīsies Rīgā.

LHF valde pieņēma lēmumu iecelt jaunu U-20 izlases vecāko treneri, proti Ēriku Miļunu. Pamatojoties uz to, ka lielākā daļa U-20 izlases kandidātu ir iepriekšējie U-18 izlases hokejisti (1993. gads), kuri izcīnīja pirmo vietu 1. divīzijas pasaules čempionātā. LHF valdes loceklis Valentīns Bļugers atzina: 1992. gads ir patukšs, tāpēc izlases kodolu veidos 1993. gadā dzimušie hokejisti. Ēriks Miļuns ir pierādījis, ka var labi strādāt, plus ir tas, ka viņš pazīst šī vecuma spēlētājus. Jau vairāk kā mēnesi U-20 izlases kandidāti trenējas kopā Volvo SC ledus hallē. Par Latvijas U-20 izlase vecākā trenera palīgu tika apstiprināts Anatolijs Jemeļjaņenko.

LHF ģenerālsekretārs Māris Baldonieks uzsvēra, ka 20. augustā sāksies U-20 izlases treniņnometne, kurā gatavosies tie izlases kandidāti, kuri piedalīsies 7. Sergeja Žoltoka piemiņas turnīrā. Izlases sastāvs vēl tiks precizēts, tiks pārbaudīti ārzemēs spēlējošie, kā arī jaunie hokejisti. Žoltoka turnīrā Latvijas junioru izlase startēs praktiski optimālajā sastāvā.

LHF valdes sēdē tika apstiprināts LBJMH nolikums, kā arī komandu skaits visās vecuma grupās. LHF valde uzdeva līdz 16. augustam izveidot čempionāta izcīņas kārtību kā arī spēļu kalendāra projektu vecākajās grupās. LHF Sporta direktors Mārtiņš Pagodkins atzina, ka: pozitīvi ir tas, ka ir saglabājušās pagājušās sezonas komandas, arī U-18 grupā. Šogad ir par divām komandām vairāk, kopā 65.

Sadarbības partneri