Kārlis Skrastiņš ar komandu gājis bojā aviokatastrofā

Trešdien Tunošnas lidostā aviokatastrofā avarējusi lidmašīna „JAK-42”, kurā atradusies Kārļa Skrastiņa pārstāvētā Jaroslavļas "Lokomotiv" hokeja komanda, kas devās uz Kontinentālās hokeja līgas (KHL) pirmo spēli Minskā.

Lidmašīna "Jak-42" bija ceļā no Jaroslavļas uz Minsku un avarēja dažas minūtes pēc pacelšanās turpat pie Jaroslavļas. Tiesībsargājošajās institūcijas vēsta, ka lidmašīna no radariem pazudusi plkst.15.50 pēc vietējā laika. Lidmašīna nav spējusi iegūt nepieciešamo augstumu un sadūrusies ar radiolokācijas torni.

Lidmašīnā atradušies viss Jaroslavļas „Lokomotiv” komandas pamatsastāvs. Tiek ziņots, ka lidmašīnā atradās 45 pasažieri, no kuriem izdzīvojuši divi, borta inženieris un Krievijas izlases uzbrucējs Aleksandrs Gaļimovs

Vēlu vakarā, Latvijas Ārlietu ministrija (ĀM) oficiāli apstiprināja Latvijas izlases aizsarga bojāeju. Šobrīd Latvijas Hokeja federācija (LHF) kopā ar ĀM kārto organizatoriskos jautājumus, lai Kārļa Skrastiņa tuvinieki tiktu uz Jaroslavļu uz atpazīšanu un DNS salīdzināšanu.

LHF izsaka visdziļāko līdzjūtību visiem Kārļa tuviniekiem sakarā ar KHL komandas Jaroslavļas "Lokomotiv" lidmašīnas katastrofu.

Kārlis Skrastiņš Latvijas izlasē debitēja 1992. gada 7. novembrī spēlē pret Lietuvu (13:2). Savas hokeja karjeras laikā „Dzelzs vīrs” spēlējis divpadsmit pasaules čempionātos (astoņos – augstākajā divīzijā) un trijās olimpiskajās spēlēs. Kopumā Latvijas izlasē aizvadot 151 spēli, kurā nopelnīja 68 (28+38) rezultativitātes punktus. Būdams Latvijas izlases kapteinis, savu pēdējo spēli valstsvienībā aizvadīja 2010. gada Vankūveras olimpiskajās spēles pret Čehijas izlasi.

Paldies Tev Kārli! Tu vienmēr būsi mūsu sirdīs...

Sadarbības partneri