„Laima” izlaiž uzvaru un paliek ceturtajā vietā

Foto: Mārtiņš Aiše

Svētdien, 30. oktobrī „Volvo SC” ledus hallē noslēdzās IIHF C apakšgrupas Eiropas valstu čempionvienību kausa izcīņa sievietēm. Spēcīgākais Latvijas sieviešu hokeja klubs „Laima” šajā turnīrā izcīnīja vienu uzvaru un piedzīvoja divus zaudējumus, tādējādi paliekot pēdējā, ceturtajā vietā.

Turnīru „Laima” uzsāka ar uzvaru 4:3 (2:2, 1:1, 0:0, 1:0) pēcspēles metienos pār Lielbritānijas čempionēm „Sheffield Shadows”. Mūsu komandas labā divus vārtus guva Māra Trēziņa, vieni vārti Leldei Hartmanei. Uzvaru nesošais bullītis Ineses Gecas-Miljones kontā. Spēles foto reportāžu skat. šeit.

Otrajā spēlē „Laima” ar 0:2 (0:0, 0:1, 0:1) atzina Dānijas čempionu „Herlev Hornets” pārākumu, kuras visā turnīrā izcīnīja pirmo vietu un iekļuva nākamajā kārtā. Pēc spēles SHK „Laima” vadītājs Haralds Ozoliņbeiks atzina: Dānijas komandas līdz šim vēl neesam uzvarējuši. Kopumā nospēlējām ļoti labi, cienījams rezultāts pret tik spēcīgu komandu.

Pēdējā turnīra spēlē mūsu komanda sacentās ar Norvēģijas čempionēm „Sparta Sarpsborg”. Līdz pat mača 49.minūtei „Laima” atradās vadībā ar 2:0, precīzas bija Žanete Vasiļevska un Māra Trēziņa. Tomēr pārsvaru noturēt neizdevās, turklāt pēdējos divus vārtus „Laima” ielaida spēlējot mazākumā. Trešā ripa tika ielaista vien sekundi līdz spēles beigām, 2:3. Tādejādi "Laima" hokejistes ar diviem punktiem trijās spēlēs ierindojās ceturtajā vietā. Spēles foto reportāžu skat. šeit.

Turnīrā piedalījās labas sieviešu hokeja komandas. Spēles bija ļoti vērtīgas, gatavojoties pasaules čempionātam, kas marta beigās norisināsies Ventspilī. Labi sevi parādīja vairākas spēlētājas, kurām tuvākajos gados būs jāveido izlases triecienspēks. Ar Norvēģijas komandām esam spēlējuši pēdējos septiņus gadus, kuru spēlētāju resursi ir nesalīdzināmi un sieviešu hokeja attīstība ir stipri mums priekšā. Arī Anglijā sieviešu hokejs ir spēris solis uz priekšu. Tomēr neskatoties ne uz ko, mēs ar šīm komandām cīnījāmies kā līdzīgs ar līdzīgu. Spēlē pret norvēģietēm trešajā periodā pievīla noraidījumi. Pēdējās sekundēs pietrūka koncentrēšanās, meitenēm aizmirsās, ka ir jāspēlē līdz tiesneša svilpei. Bija kļūdas uz noguruma fona, tomēr man nav ko pārmest spēlētājām. Visas četras komandas bija spēkos līdzvērtīgas, par to liecina spēles rezultāti - divas spēles no sešām beidzās ar pēcspēles metienu sēriju, pārējās ar vienu-divu vārtu starpību. Citās grupās rezultāti bijja pat ar divciparu skaitli Jāuzteic vārtsardze Evija Tētiņa, kurai tas bija pirmais nopietnais turnīrs kā pamtvārtsardzei. Visu iepriekšējo sezonu gan "Laimas", gan Latvijas izlases pamatvārtsardze Lolita Andriševska vārtus sargājusi 90% spēļu, šobrīd ir devusies uz Šveici. , tā pēc pēdējā mača pret Norvēģijas vienību SHK „Laima” vadītājs Haralds Ozoliņbeiks.

EWCC C apakšgrupa

VietaKomandaSp.UUPZZPVārtiPunkti
1.Herlev Hornets3300011:49
2.Sparta Sarpsborg3101110:124
3.Sheffield Shadows301119:123
4.Laima301206:82

Sadarbības partneri