Hokejists Vasiļonoks izcīna Latvijai pirmo zeltu Jaunatnes ziemas olimpiādē

Foto: Ben Mackey, IIHF

Hokejists Augusts Valdis Vasiļonoks ceturtdien Latvijai komandai izcīnījis pirmo zelta medaļu Jaunatnes ziemas olimpiskajās spēlēs, uzvarot hokeja meistarības sacensībās. Tā bija Latvijas komandas trešā medaļa Insbrukas ziemas jaunatnes olimpiādē.

Vasiļonoks labāko rezultātu uzrādīja gan kvalifikācijā, gan arī finālā. Pirmdien notikušajā kvalifikācijā jaunajam hokejistam izdevās savākt 35 punktus, kas bija par pieciem punktiem vairāk nekā japānim Seijam Furukavam un par deviņiem vairāk nekā ungāram Atilam Kovāčam.Priekšsacīkstēs piedalījās sešpadsmit sportisti, kuri katrs pārstāvēja valsti.

Finālā astoņiem dalībniekiem bija jāveic seši meistarības pārbaudījumi – apļa slidojums uz laiku, metienu precizitāte, slidošanas veiklība, metiena ātrums, piespēļu precizitāte un ripas kontrole. Vasiļonoks labāko rezultātu uzrādīja vien spēcīgākā metiena pārbaudījumā (145.2 km/h), taču summā Vasiļonoks savāca 22 punktus un par punktu apsteidza ungāru Kovāču, bet par diviem - Furukavu.

Augusts Valdis Vasiļonoks uz goda pjedestāla pirmā pakāpiena
Foto: Dainis Caune, Sports

Pagaidām vēl neapjēdzu, ko esmu izdarījis, ir vienkārši nenormāls prieks! tūlīt pēc uzvaras atzinās mūsu pirmais jaunatnes olimpiskais čempions. Prieks par mums visiem, par to, ka esmu par mūsu valsti labi pacīnījies! Augusts Valdis lepni piedūra pirkstu Latvijas formas kreklam.

Metienu un piespēļu precizitātē, kas parasti ir mūsu stiprā puse, šoreiz nebijām tie labākie, laikam uztraukums patraucēja, turnīra gaitu analizēja Augusta Valda Vasiļonoka treneris Ģirts Ūdris. Savukārt saņēmāmies tajos vingrinājumos, kuros iepriekš īpaši neizcēlāmies. Saņēmās puisis, un uzvarēja. Citē Latvijas olimpiskās komitejas mājas lapa www. olimpiade.lv

Sacensību finālrezultātus skat. ŠEIT.

Sacensību priekšsacīkšu video skat. ŠEIT.

Izmantotie resursi: IIHF.COM

Finālā Vasiļonoks otrās vietas ieguvēju ungāru Kovāču apsteidza tikai par vienu punktu
Foto: Raitis Puriņš

Saistītie raksti:

"Prasmju un izveicības" sacensību republikas fināli

Noslēgusies IIHF
hokeja attīstības nometne

Vasiļonoks dosies uz jaunatnes olimpiādi

Sadarbības partneri