LHF atbalsta jaunos vārtsargus

Foto: Mārtiņš Aiše

No 5. līdz 14. jūlijam „Volvo Sporta Centrs” ledus hallē jau trešo gadu norisināsies Latvijas izlases bijušā vārtsarga Sergeja Naumova un leģendārā Vladislava Tretjaka starptautiskā vārtsargu meistarības skola.

Vladislava Tretjaka Vārtsargu skolas tiek organizētas dažādās pasaules valstīs un ir augsti novērtētas šī sporta veida profesionāļu vidū. Līdz ar to, arī LHF ir radusi iespēju jau trešo gadu finansiāli atbalstīt piecus jaunos vārtsargus: divus „Prizma/Pārdaugava” audzēkņus – Matīsu Kivlinieku (1996. g.dz.) un Gustavu Dāvi Grigali (1998. g.dz.), „Jelgavas LSS” pārstāvi Kristapu Kupferu (1995. g.dz.), Intu Grāveli (1996. g.dz.) no HS „Rīga” un Arvilu Celaku (1998.g.dz.) no SK „Liepājas Metalurgs”.

Rīgā rīkotajās starptautiskajās treniņnodarbībās, kuras norisināsies vairāk kā nedēļas garumā, piedalīsies aptuveni 50 jaunie hokejisti no Latvijas, Krievijas, Spānijas, Vācijas, Kanādas un citām valstīm, kuri apgūs vārtsarga spēles mākslu, lai nākotnē veiksmīgi sargātu arī savu valstu izlašu vārtus. Trīs gadu laikā par šīs skolas absolventiem kļūs vairāk par 100 vārtsargiem.

Rīgas sporta nometnes dalībniekus gaida saspringta treniņu programma: teorētiskās lekcijas, nodarbības uz ledus un „sausie” treniņi – līdz četrām nodarbībām dienā, kas beidzas tikai vēlā vakarā.

Kā atzinies Vladislavs Tretjaks: „Es ar lielu prieku ciemojos Latvijā, it īpaši, kad rodas izdevība strādāt ar jaunajiem hokejistiem – vārtsargiem. Jūsu valstī ir labas, īstas hokeja tradīcijas, kuras jūs ar godu šodien arī turpināt”.

Pati par sevi iespēja apgūt vārtsargu meistarību pie tik izcila hokejista kā Vladislavs Tretjaks ir ārkārtīgi liels attīstības stimuls un notikums, kas var noteikt jaunā sportista turpmāko likteni. Protams, trenēties vajag visu gadu, un desmit dienu laikā neviens nevar iemācīt spēlēt hokeju. Bet no citas puses, tas ir pietiekams laiks, lai paskaidrotu un parādītu, kā ir jāstrādā. Priecē, ka mūsu audzēkņi jau tagad rāda izcilus rezultātus – viens no viņiem ir kļuvis par Spānijas čempionu”, – atzīmē Sergejs Naumovs.

Preses konference:

Ceturtdien, 12. jūlijā, plkst. 12.00 „Volvo” sporta centrā(Jūrmalas gatve 78d, Rīgā) notiks preses konference par bērnu un jaunatnes hokejavārtsargu meistarības nometni RIGA'12, kurā ar dalībniekiem nodarbojas pasaulslavenie vārtsargi –Vladislavs Tretjaks un Sergejs Naumovs.

Paredzēts, ka preses konferencē piedalīsies hokeja leģenda – olimpiskais undesmitkārtējais pasaules čempions, kā arī Krievijas Hokeja federācijasprezidents Vladislavs Tretjaks, Latvijas izlases vārtsargs Sergejs Naumovs, Latvijas Hokeja federācijas prezidents Kirovs Lipmans, nometnes ģenerālsponsori - Rīgas domes pārstāvis Maksims Tolstojs, Rietumu Bankas Padomes loceklis Aleksandrs Gafins, nometnes sponsoru pārstāvji - AS Latvijas Dzelzceļš valdes priekšsēdētājs Uģis Magonis, SIA„ARSAVA" ģenerāldirektors Aleksandrs Lukašuks, kā arī biedrības „Starptautiskā vārtsarguskola” mārketinga lietu administrators Andrejs Lapiņš.

Programmā:

12:00 - 12:45: iepazīšanās ar treniņiem;

12:45 - 13:15: kafijas pauze;

13:15 - 14:15: tikšanās ar V.Tretjaku, S.Naumovu un konferences viesiem.

Papildinformācija: Biedrības „Starptautiskā vārtsargu skola” valdes locekle Inga Lāce, tālr.:25500444, 29448859.

Sadarbības partneri