Noslēgusies IIHF sieviešu hokeja attīstības nometne

Somijas sporta institūtā Vierumaki noslēgusies ceturtā IIHF organizētā starptautiskā sieviešu hokeja attīstības nometne, kurā piedalījās vairāk kā 250 dalībnieču no 30 dažādām valstīm.

No 15. līdz 22. jūlijam dalībnieces guva pieredzi vairākās hokeja attīstības programmās. Pateicoties LHF atbalstam uz starptautisko hokeja attīstības nometni devās astoņas jaunās hokejistes: Anna Kubliņa, Anna Lagzdiņa, Žanete Vasiļevska (visas „JLSS”/HK „Sāga”), Līga Miljone, Beāte Bērziņa (visas „HS Rīga”/„SHK Laima”), Elīza Platā (SHK „Zemgale”), Līza Raguna („Ice Girls”) un Lelde Hartmane („JLSS”/„SHK Laima”). Jaunās hokejistes sadarbībā ar IIHF, Starptautisko hokeja izcilības centru un Vierumaki sporta institūta studentiem apguva un pilnveidoja hokeja prasmes.

2012. gada nometnē savu trenera kvalifikāciju pie zinošiem un meistarīgiem instruktoriem pilnveidoja vārtsargu trenere Lolita Andriševska un treneres – Eva Dinsberga, Inese Geca-Miljone, Laila Dekmeijere-Trigubova. Komandas menedžera attīstības programmā zināšanas uzkrāja HK „Sāga” komandas menedžere Ināra Zvīdre.

Latvijas trenere Inese Geca Miljone atzina, ka nometne tika noorganizēta augstā līmenī: Ieguvām nenovērtējamu pieredzi strādājot kopā ar tādām augstas klases speciāalistēm kā Melodi Dāvidsoni un IIHF slavas zāles pārtsāvi Hailiju Vikenhauzeri. Tajā pašā laikā tika novērtētas arī mūsu treneru zināšanas. Priecē, ka Latvijas treneru organizētos treniņus ar interesi apmeklēja citu valstu pārstāvji.

Sīkāka informācija par IIHF attīstības nometni Vierumeki skat. ŠEIT.

Video par IIHF attīstības nometni Vierumeki skat. ŠEIT.

Sadarbības partneri