IIHF sāk darbu pie jauna Eiropas klubu čempionāta izveides

Foto: TopFoto/Scanpix

Starptautiskā Hokeja federācija (IIHF) uzsākusi darbu pie jauna Eiropas klubu čempionāta izveides, kas varētu aptvert plašu loku komandu. IIHF sanāksmē, kurā piedalījušies Eiropas līgu vadītāji (arī KHL pārstāvji) nolemts izvedot vienotu sistēmu Eiropas klubu hokejā.

Galvenais jautājums, kas ticis izskatīts sapulcē ir vienota Eiropas klubu čempionāta izveide. Tāpat ticis lemts par izmaiņām turnīros, kuri līdz šim notikuši nacionālo čempionātu pauzēs. Tāpat lemts par vienotas organizācijas izveidi, kas vienoti varētu pārstāvēt visus klubus un līgas.

„Esam spēruši nozīmīgu soli, lai īstenotu idejas, kas tika ierosinātas jūnijā forumā Barselonā. Tagad priekšā darbs darba grupās, kuru uzdevums būs izveidot tālākos priekšlikumus, kas pēc tam būtu jāveic visiem potenciālajiem organizācijas dalībniekiem,” paudis IIHF prezidents Renē Fāzels.

Darba grupām uzdots sagatavot priekšlikumus par to, kā reformēt Eiropas klubu turnīrus un sacensības valstu komandām. Savus priekšlikumus darba grupai ir iesniegusi arī Latvijas Hokeja federācija.

Izmantotie resursi:
Home

Sadarbības partneri