Latvijas hokejisti piedalīsies Eiropas jaunatnes ziemas olimpiādē

Nākamajā gadā no 16. līdz 23. februārim Rumānijas pilsētā Brašovā notiks 11. Eiropas jaunatnes ziemas olimpiāde, kurā otro reizi piedalīsies arī Latvijas jaunie hokejisti.

Eiropas jaunatnes ziemas olimpiādes hokeja turnīrā piedalīsies sešas komandas: Somija, Krievija, Šveice, Čehija, Latvija un turnīra organizētāja Rumānija. Par pamatu dalībai turnīrā ņemti Čehijā notikušā U-18 pasaules čempionāta un olimpiskā turnīra rezultāti. Jāpiezīmē, ka Latvija šajā starptautiskajā jaunatnes sporta forumā piedalīsies jau otro reizi. Pirms diviem gadiem mūsu jaunieši, piedzīvojot zaudējumus pret Šveici un Krieviju un pārspējot Slovākiju, izcīnīja piekto vietu.

Olimpiskajā hokeja turnīrā piedalīsies komandas, kuru spēlētāji ir dzimušu 1996. un 1997. gadā, proti, U-17 izlases. Turnīra formāts paredz divas grupas pa trijām komandām, attiecīgi katras grupas labākās komandas spēlēs par pirmo vietu, otrās labākās par trešo un komandas, kuras būs ieņēmušas pēdējo vietu grupā, sacentīsies savā starpā par piekto vietu. Līdz ar to, katra komanda turnīrā aizvadīs trīs spēles.

Turnīrs notiks no 18. – 22. februārim. Latvijas komandai 19. februārī paredzēta pirmā spēle ar Šveices hokejistiem. Dienu vēlāk, 20. februārī būs jāspēkojas ar Krievijas komandu. Pēc šo spēļu rezultātiem būs zināms par kuru vietu turnīrā cīnīsies mūsu komanda.

Šobrīd vēl nav zināms, kura trenera vadībā spēlēs Latvijas hokejisti. Pretendenti, vadīt Latvijas U-17 izlasi gaidāmajā drīzumā tiks nosaukti. LHF šo turnīru uztver ļoti nopietni, jo vairāki jaunie hokejisti tuvākajā laikā pārstāvēs Latviju U-18 pasaules čempionātā augstākajā divīzijā. Līdz ar to, lai pienācīgi sagatavotos jaunatnes olimpiskajam hokeja turnīram, Latvijas komanda no 9. līdz 15. februārim aizvadīs nedēļu garu treniņnometni.

Iepriekšējās desmit Eiropas jaunatnes ziemas olimpiādēs mūsu olimpiskā komanda izcīnījusi vienu bronzas medaļu, ko 2009. gadā (Polija, Šlask-Beskidi) paveica Rinalds Kostjukovs slēpošanas sprinta distancē. Turēsim īkšķus par mūsu jaunajiem olimpiešiem un Latvijas hokeja komandu.

Sacensību oficiālā mājas lapa: http://eyowf2013.ro

Sadarbības partneri