LHF valdes sēdes 26. marta lēmumi

26. martā notika Latvijas Hokeja federācijas (LHF) ikmēneša valdes sēde. Dienas kārtībā bija jautājumi par:
- Latvijas sieviešu izlases gatavošanās gaita;
- Latvijas izlases gatavošanās gaita
- Latvijas U18 izlases gatavošanās gaita;
- Atskaite par Latvijas čempionātu

Par Latvijas sieviešu hokeja izlases gatavošanās gaitu pasaules čempionātam, LHF valdi iepazīstināja jaunieceltais izlases galvenais treneris Vladimirs Golovkovs: Esmu iecerējis celt spēlētāju kopējo funkcionālo līmeni. Pēdējo divu mēnešu laikā rezultāti ir būtiski uzlabojušies. Federācijā esmu iesniedzi plānu pēc kura arī strādāsim. Pasaules čempionātā centīsimies parādīt visu uz ko esam spējīgi, sacīja Golovkovs. Latvijas sieviešu hokeja izlase, gatavojoties pasaules čempionātam, spēļu praksi iegūst startējot Latvijas bērnu un jaunatnes hokeja līgas U16 grupā. Treniņnometnes laikā pirms PČ tiks aizvadītas divas pārbaudes spēles ar Tukuma un Ventspils U16 komandām. Pasaules čempionāts 1. divīzijā, A grupā no 7. līdz 13. aprīlim norisināsies Norvēģijas pilsētā Stavangerā. Latvijas izlases pretinieces būs Japānas, Slovākijas Austrijas, Dānijas un Norvēģijas vienības. LHF valde izvirzīja uzdevumu pasaules čempionātā, saglabāt vietu I, A divīzijā.

Par Latvijas hokeja izlases gatavošanās gaitu pasaules čempionātam, kas no 3. līdz 19. maijam norisināsies Helsinkos, LHF valdi iepazīstināja galvenais treneris Teds Nolans. Viņš atzina, ka ir plānotas septiņas pārbaudes spēles. Izlases kodols ir zināms, kuru vajadzēs apbūvēt. Es gribu, lai Latvijā lepotos ar savu komandu, sacīja Nolans.
Izlases ģenerālmenedžeris Māris Baldonieks atzina, ka 27. martā izlasei sākas treniņnometne Ozolniekos, pēc tam tā dosies uz Čehiju, kur aizvadīs divas spēles. 7. un 8. aprīlī paredzētas divas spēles „Arēnā Rīga” ar Zviedrijas izlasi. Pēc tam, izlases treniņi notiks „Volvo SC” ledus hallē. Vairākiem izlases spēlētājiem ir veiktas operācijas un par viņu iesaistīšanos Latvijas izlasē lems ārsti, sacīja Baldonieks.

Par Latvijas U18 izlases gatavošanos pasaules čempionātam, kas no 18. līdz 28. martam norisināsies Sočos, LHF valdi iepazīstināja izlases galvenais treneris Vjačeslavs Nazarovs. Viņš atzina, ka LHF ir izdarījusi visu nepieciešamo, lai noorganizētu jauniešu izlases gatavošanos pasaules čempionātam. 2. aprīlī hokeja hallē „Rīga” ir plānots sākt pirmo treniņnometnes posmu, pēc tam izlase pārcelsies uz Brocēniem, kur 12. un 13. aprīlī divas reizes sacentīsies ar pastiprināto HK „Rīga” komandu. Pēdējā pārbaudes spēle pirms pasaules čempionāta tiks aizvadīta 16. aprīlī Sočos pret Šveices vienaudžiem. Čempionātā mūsu izlases pretinieki būs Somijas, Krievijas, Čehijas un ASV hokejisti. LHF valde izvirzīja uzdevumu pasaules čempionātā, saglabāt vietu augstākajā divīzijā.

LHF valdi par Latvijas Virslīgas hokeja čempionāta norisi iepazīstināja Mārtiņš Pagodkins. Viņš atzina, ka izslēgšanas spēlēs, īpaši finālā līmenis bija labs. Domāju, ka nākamgad varētu saglabāt tādu pašu komandu skaitu. Kopumā novērtēju šo čempionātu par izdevušos. Pagodkins uzsvēra, ka ir ieteikumi ko un kā uzlabot nākamajā sezonā. Pēc treneru aptaujas ir noteikti labākie Virslīgas spēlētāji, kuri tuvākajā laikā tiks publiskoti.

LHF valde atbalstīja 14.03.2013. LHF treneru padomes sēdē pieņemtās treneru sertifikācijas un resertifikācijas prasības. Tās ietver trīs kategorijas: C, B un A.

Par Latvijas hokeja statistiku 2012./13.gada sezonā LHF valdi iepazīstināja LHF sporta direktors Mārtiņš Pagodkins. Viņš atzina, ka salīdzinot ar iepriekšējo gadu, par 600 hokejistiem ir pieaudzis kopējais Latvijas reģistrēto hokejistu skaits. Pērn 3959, šogad 4569. Kā rāda statistika, tad puse ir uz amatieru rēķina. Nedaudz krities ir sieviešu hokejistu skaits. Pārējos rādītājos ir bijis hokejistu īpatsvara palielinājums.

LHF valde vienbalsīgi apstiprināja priekšlikumu LHF ikgadējo kongresu rīkot šī gada 19. aprīlī. Norises vieta un laiks vēl tiks precizēts. Ikgadējā kongresā dienas kārtībā būs LHF prezidenta Kirova Lipmana atskaite par darbu, finanšu atskaite u.c. jautājumi.

Sadarbības partneri