Hokeja svētki Jūrmalā

Lieldienu brīvdienu laikā no 29.marta līdz 31.martam Majoru sporta laukumā norisinājās ikgadējais Starptautiskais hokeja turnīrs Jūrmalas kauss „Ziemas klasika 2013” , 1999. gadā dzimušajiem jauniešiem U14 vecuma grupā.

Sacensības organizēja un vadīja biedrība „Hokeja skola Jūrmala” sadarbībā ar Jūrmalas pilsētas domi, Latvijas hokeja federāciju, Majoru Sporta Laukumu un Jūrmalas sporta skolu. Turnīra organizēšanā lielu atbalstu sniedza Jūrmalas pilsētas domes sporta nodaļas vadītāja Indra Brinkmane un sporta organizators Jānis Rāfelds, Jūrmalas sporta skolas direktora vietniece Irina Medvedeva, Latvijas hokeja federācijas (LHF) prezidents Kirovs Lipmans un LHF sporta direktors Mārtiņš Pagodkins.

Šogad turnīrā piedalījās Tveras rajona izlase ( Krievija), hokeja klubs Himik Novopolocka ( Baltkrievija), labākās U14 vecuma Latvijas komandas: hokeja skola Rīga, treneris Igors Smirnovs, Jūrmalas sporta skola HS Jūrmala, treneri Vladimirs Golovkovs un Edgars Lipsbergs, hokeja klubs Pārdaugava, treneri Miks Dzindzulis un Vladimirs Lubkins un Kurzemes klubu izlase treneri Oļegs Sorokins un Nikolajs Grebņovs.

Ar apsveikuma runu un simbolisku ripas iemetienu turnīru atklāja Jūrmalas pilsētas domes priekšsēdētājs Gatis Truksnis

Sacensību laikā uz laukuma valdīja īstas hokeja kaislības, notika sīvas cīņas par katru uzvaru. Kā jau hokejā ierasts, neizpalika arī asumi pie komandu vārtiem, kad puiši cīnījās par savu vārtu drošību. Turnīra kausa, kā arī otrās un trešās vietas ieguvēji tika noteikti tikai pēdējās izšķirošās spēles laikā, kurā cīnījās Jūrmalas sporta skolas komanda ar Tveras izlasi. Likme bija augsta, spēles uzvarētāji iegūst kausu un medaļas par 1.vietu, zaudējuma gadījumā Tveras izlase paliek otrā, bet Jūrmalas komanda trešajā vietā. Šoreiz pārāki bija Tveras izlases hokejisti, otro vietu ieguva HS Rīga, trešie Jūrmalas sporta skolas puiši

Vietu sadalījums turnīrā:

vietakomandapunkti
1.Tveras izlase15
2.HS Rīga10
3.HS Jūrmala9
4.HK Pārdaugava6
5.Kurzmes izlase2
6.Himik Novopocka1

Komandu labākie spēlētāji:

komandaspēlētājs
Himik NoivopolockaArtjoms Baltruks
Kurzemes izlaseRūdis Akmeņkalējs
HS PārdaugavaJānis Vizbelis
HS JūrmalaRihards Melnalksnis
HS Rīga 99Edurds Rudzis
Tveras izlaseKonstantīns Krjačevs

Sadarbības partneri