Noslēdzies LHF ikgadējais kongress

Foto: Mārtiņš Aiše

Šodien, 19. aprīlī viesnīcā „Lielupe” notika ikgadējais Latvijas Hokeja federācijas kongress, kurā tika ievēlēti divi jauni biedri.

No 39 LHF biedriem, kongresam reģistrējās 20 un no tiem - 18 biedriem bija balsstiesības. LHF biedri vienbalsīgi apstiprināja jaunos biedrus: „Jauno hokejistu atbalsta fonds” un SK "Daugava 2012".

Savukārt biedru-kandidātu šogad nav. Divi LHF biedri tika izslēgti, jo nebija pildījuši biedru pienākumus, tajā skaitā divus gadus nebija maksājuši biedra naudu. Tie ir: SIA "L-Sports", Biedrība "Daugavpils pilsētas hokeja klubs".

LHF kongress vienbalsīgi apstiprināja 2013. gada finanšu pārskatu.

LHF prezidents Kirovs Lipmans savā atskaites ziņojumu uzsāka ar gandarījumu, ka ceturto reizi pēc kārtas ir izdevies Latvijas hokeja valstsvienībai izcīnīt tiesības startēt olimpiskajās spēlēs. Mēs esam maza valsts un šī uzvara mums ir jānovērtē. Vēlreiz gribu pateikties komandai, personālam, federācijas darbiniekiem, līdzjutējiem par ieguldīto darbu un atbalstu, kongresā sacīja Lipmans. Tāpa Lipmans sacīja, ka šīs uzvaras svarīgums tiks novērtēts nākamā gada februārī, kad būs jāstartē Soču olimpiskajās spēlēs. Noslēguma LHF prezidents pauda bažas, ka nevienai no Latvijas hokeja izlasēm nav savas halles/mājvietas, kurā tās varētu netraucēti gatavoties pasaules čempionātiem. Visās Rīgas hallē tiek rīkoti ikgadējie bērnu un jauniešu komercturnīri.

Pēc prezidenta runas, klātesošiem delegātiem bija iespēja publiski uzstāties. Par bērnu un jauniešu sportu, problēmām un uzlabojumiem klāstīja Hokeja skolas "Rīga" vadītājs Dainis Locis. "Volvo SC" ledus halles direktors Ēriks Miļuns atzina, ka šī brīža elektroenerģijas celšana tiešā mērā ietekmēs hokeja haļļu eksistēšanu. Lai šo problēmu publiskotu un aktualizētu 30. aprīlī plkst. 10:00 skvērā pretī Ministru Kabinetam tiks rīkots pikets (saskaņots ar Rīgas Domi). Arī LHF prezidents pauda atbalstu šim piketam pie Ministru Kabineta.

Noslēgumā LHF kongress nāca ar iniciatīvu, ka valdībā būtu jāveido atsevišķa ministrija, kura spētu tiešā veidā aizstāvēt sporta interses, tajā skaitā arī hokeja.

Sadarbības partneri