Startē jaunā inline hokeja sezona

Foto: M.Lāčplēsis, LIHC

Vakar - 4.jūnijā jau trešo sezonu pēc kārtas aizsākās Latvijas hokeja federācijas (LHF) sadarbībā ar Latvijas inline hokeja centru (LIHC) organizētais Latvijas čempionāts inline hokejā. Pirmajā čempionāta spēlē savā starpā spēkojās jaunpienācējas IHK „Pirāti” un IHK „Hokejam.lv”, kur uzvaru guva IHK „Hokejam.lv”.

Čempionātā kopā piedalās astoņas komandas - IHK „Olaine”, IHK „Stalkers”, IHK „SKM-SE”, IHK „Pirāti”, IHK „Jelgava”, IHK „Opučki”, IHK „Hokejam.lv” un IHK „Predators”, kuras visas vasaras garumā aizvadīs divu apļu turnīru, lai augustā starp četrām spēcīgākajām komandām izslēgšanas spēlēs noskaidrotu 2013.gada sezonas čempionāta uzvarētāju.

Iepriekšējo divu sezonu čempionātos vislabāk ir veicies Jelgavas komandai, kura nav piedzīvojusi nevienu zaudējumu, tādējādi izcīnot divus čempionu titulus, taču, ņemot vērā, ka vairākas komandas ir pastiprinājušas savus sastāvus ar profesionāliem hokejistiem, atkārtot iepriekšējo gadu sniegumu jelgavniekiem būs daudz grūtāk. Par to liecināja arī ikgadējais pirmssezonas mini turnīrs, kur Jelgavas komanda ierindojās tikai 4.vietā. Sīvākais jelgavnieku pretinieks ir bijis vietējā Olaines inline hokeja komanda, kura līdz šim ir pieveikta tikai finālā, taču ņemot vērā, ka šogad komandas sastāvu papildinās spēcīgi spēlētāji tādi spēlētāji, izredzes iegūt čempionu kausu ir palielinājušās. Nopietnu konkurenci par kausu varētu sagādāt arī komanda „Opučki”, kura iepriekšējos gadus spēlējusi ar nosaukumu „Turība”. Arī komanda „Opučki” šogad ir pastiprinājusi savu sastāvu, ar kuru veiksmīgi startēja nesenajā mini turnīrā, iegūstot 2.vietu. Pārsteigumus var arī sagādāt čempionāta jaunpienācēja „Hokejam.lv” komanda, kura pirmssezonas turnīrā spēlē par 3.vietu uzvarēja Jelgavas komandu. Otra čempionāta jaunpienācēja ir komanda „Pirāti”, kurai šis ir pirmais gads inline hokejā un kuras sastāvā lielākoties ir Jelgavas ledus sporta skolas hokeja audzēkņi. Par komandas konkurētspēju liecina spēle mini turnīrā, kur uzvara tika izcīnīta pret Opučki komandu. Šajā gadā iespēju sevi pierādīt ir arī komandām „Stalkers” un „SKM-SE”, kuras pagaidām cīnījušās bez augstiem rezultātiem, taču, iespējams, tieši šogad no šīm komandām varam gaidīt kādu pārsteigumu.

Kopumā šīs sezonas čempionāts solās būt gana interesants un aizraujošs, ņemot vērā komandu skaitu un profesionālāku spēlētāju pieaugumu.

Par spēlēm un rezultātiem sekojiet informācijai www.lihc.lv vai arī Latvijas inline hokeja centrs facebook.com lapā.
Visus atbalstītājus un interesentus aicinām just līdzi spēlētājiem klātienē Olaines slidotavā, Kūdras ielā 5.

Sadarbības partneri