LHF valdes sēdes 4. jūnija lēmumi

4. jūnijā notika Latvijas Hokeja federācijas (LHF) ikmēneša valdes sēde. Dienas kārtībā bija jautājumi par:
- Atskaite par Latvijas izlases startu pasaules čempionātā Minskā;
- 2015. gada Latvijas čempionātu dokumentu apstiprināšana;
- Par HS „Rīga” iesniegumu par dalību Baltkrievijas atklātajā čempionātā;
- Par labāko 2014. gada sezonas LHF tiesnešu apstiprināšanu.

Latvijas hokeja valstsvienība aizvadīja savu 18. pasaules čempionātu elites divīzijā, septiņās spēlēs tika izcīnītas trīs uzvaras: pirmo reizi pasaules čempionātu vēsturē pār Somiju (3:2), kā arī pār Kazahstānu (5:4) un ASV(6:5), kuru pārstāvēja 20 NHL (Nacionālās hokeja līgas) spēlētāji. Kopvērtējumā Latvijas hokeja izlase ierindojās 11. vietā. Latvijas valstsvienība, salīdzinot ar 2013. gadu, par divām vietām pakāpusies IIHF rangā, ieņemot devīto pozīciju. Pēc Soču un Minskas turnīriem mūsu komanda punktu skaita ziņā ir apsteigusi Norvēģiju un Vāciju. Latvijas izlases sastāvā pasaules čempionātā Minskā debitēja trīs jaunie hokejisti, kuri līdz šim šāda līmeņa turnīros nebija piedalījušies: Jānis Jaks (1995.), Roberts Lipbergs (1994.), Ivars Punnenovs (1994.).
LHF valde 6. maija valdes sēdē kā valstsvienības uzdevumu, pasaules čempionātā Minskā, noteica iekļūšanu labāko desmit komandu pulkā. LHF valde, pasaules čempionātā ieņemto 11. vietu atzina par neizpildītu.

LHF valde apstiprināja 79. Latvijas virslīgas hokeja čempionāta reglamentu, 2015.gada sezonas Latvijas Bērnu un jaunatnes meistarsacīkšu hokejā nolikumu, Disciplināro soda nolikumu, kā arī nolikumu Par spēlētāju pārejām. Visi augstākminētie dokumenti būs aplūkojami LHF mājas lapā, sadaļā Par LHF/Dokumenti. LHF atgādina, ka līdz 1. augustam visiem klubiem, kuri ir gatavi startēt jaunajā Virslīgas un LBJMH sezonā ir jāiesniedz komandas vārdiskais pieteikums.

LHF valde neizskatīja HS „Rīga” iesniegumu par dalību Baltkrievijas atklātajā hokeja čempionātā. LHF valde pamatoja, ka iesniegums tiks izskatīts nākamajā valdes sēdē, augustā vienkopus ar pārējiem iesniegumiem ar lūgumu atļaut Latvijas klubiem startēt citu valstu čempionātos.

LHF valde apstiprināja tiesnešu komitejas sagatavoto rekomendāciju par pagājušās sezonas LHF labākajiem tiesnešiem. Ar sarakstu var iepazīties šeit: LHF 2013./2014. gada sezonas labākie tiesneši

LHF valde apstiprināja zvērināta advokāta Pāvela Rebenoka kandidatūru uz LHF valdes priekšsēdētāja Kirova Lipmana konsultanta amatu.

Sadarbības partneri