LHF atbalsta jaunos vārtsargus

Foto: Mārtiņš Aiše

No 25. Jūnija līdz 4. jūlijam „Volvo Sporta Centrs” ledus hallē jau piekto gadu norisināsies Latvijas izlases bijušā vārtsarga Sergeja Naumova un leģendārā Vladislava Tretjaka starptautiskā vārtsargu meistarības skola.

Vladislava Tretjaka Vārtsargu skolas tiek organizētas dažādās pasaules valstīs un ir augsti novērtētas šī sporta veida profesionāļu vidū. Līdz ar to, arī LHF ir radusi iespēju jau piekto gadu finansiāli atbalstīt Latvijas jaunos vārtsargus, kopumā trīs: Jelgavas hokeja skolas audzēkni Tomu Nuku (1996. g.dz.), kurš kopā ar Latvijas U18 hokeja izlasi pēdējā pasaules čempionātā izcīnīja vienīgo ceļazīmi uz elites divīziju, „Prizma/Pārdaugava” pārstāvi Maksimu Fursu (1997. g.dz) un Deniju Romanovski (1997. g.dz.), kurš savas hokeja prasmes pilnveido ASV.

Rīgā rīkotajās starptautiskajās treniņnodarbībās, kuras norisināsies vairāk nekā nedēļas garumā, piedalās 47 jaunie hokejisti no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Krievijas, Somijas, Francijas, Vācijas, Japānas un Spānijas. Četru gadu laikā par šīs skolas absolventiem jau ir kļuvuši vairāk kā 150 jaunie vārtsargi.

Rīgas sporta nometnes dalībniekus gaida saspringta treniņu programma: teorētiskās lekcijas, nodarbības uz ledus un „sausie” treniņi – līdz četrām nodarbībām dienā, kas beidzas tikai vēlā vakarā.

Vladislavs Tretjaks: "Ir ļoti patīkami strādāt tik profesionālā vidē, kur katrs treneris lieliski prot savu darbu. Esam kā viena liela ģimene. Vislielākās uzslavas ir pelnījuši jaunieši vecāki, kuri viņos iegulda savu laiku un līdzekļus. Bērni tiek apmācīti ar visu viņiem nepieciešamo. Katram ir iespēja ņemt piemēru no sevi jau pierādījušiem meistariem. Kas no šiem spēlētājiem sanāks nākotnē, būs atkarīgs tikai no viņiem pašiem."

Sadarbības partneri