Latvijas meitenes hokeja attīstības nometnē

No 5. -12. Jūlijam Somijas sporta institutā Vierumäki notika 2014. gada IIHF hokeja attīstības nometne. Šī nometne pulcēja 1998. un 1999. dzimšanas gadu jaunietes no visas pasaules. Kā arī komandu- un vārtsargu trenerus, komandu- un ekipējuma menedžerus, administratorus un hokeja tiesneses, kuri paaugstināja savu kvalifikāciju attiecigajās programās.

Latviju šogad pārstāvēja: Trīs spēlētājas- Agnese Apsīte, Elīna Ņeploškina un Kristena Stengreviča (visas SHK Laima). Sieviešu hokeja kluba ”Sāga” pārstāve Ināra Zvīdre, kura piedalījās administratoru izglītības programā. Trenere- Laila Dekmeijere-Trigubova ( HK L&L/ JLSS), kura piedalījās treneru attīstības programā.

Atgriežoties no nometnes visas dalījās savos iespaidos.

Kristena Stengreviča: „ Bija vērts . Patika pilnīgi viss, izņemot nometnes ilgums varēja būt vismaz divas nedēļas, jo tieši tad, kad sāc iepazīt citus, ir jādodas prom. Bet visā visumā –perfekta nometne!”
Agnese Apsīte: „Tas bija ļoti jautri un interesanti. Ļoti patika iepazīt jaunus cilvēkus no citām valstīm, kas arī spēlē hokeju, patika, ka treneri stāstija un mācija tādas lietas, ko es nekad nezināju. Gribētos, lai nometne ilgtu vismaz divas nedēļas!”

Elīna Ņeploškina: „ Tas bija tā vērts, jo šī nometne man deva jaunu pieredzi un jaunus draugus. Man ļoti patika komanda, treneri un viņu attieksme pret mani. Šo nometni izbaudīju no visas sirds.
Ināra Zvīdre: „ Nometnes laikā ar pārstāvjiem no 23 valstīm dalījāmies ar informāciju par sieviešu hokeju savā valstī, par aktuālajām problēmām un to risinājumiem. Nedēļa bija piesātināta ar lekcijām un diskusijām par sieviešu hokeja attīstību.”

Laila Dekmeijere- Trigubova: „ Visupirms paldies LHF un IIHF par doto iespēju piedalīties šāda veida pasākumā. Aizbraucot un strādājot kopā ar treneriem no citām valstīm, mēs gūstam vērtīgu pieredzi, diskutējam par hokeja problēmām savās valstīs, dibinam jaunus kontaktus tālākai sadarbībai. Protams arī pats treniņu process tur ir īpašs, jo nedēļas laikā no pilnīgi svešiem pusaudžu cilvēkiem, kuri nerunā vienā valodā, mums treneriem ir jāizveido draudzīgs un spēlējošs kolektīvs!”

Rakstu sagatavoja L. Dekmeijere-Trigubova.

Sadarbības partneri