Latvijas nacionālā izlase vēlreiz uzvar Austriju

Ar divām uzvarām gatavošanos pasaules hokeja čempionātam sākusi Latvijas vīriešu izlase, kas divreiz pēc kārtas "Daugavas" ledus hallē ar 3:2 bullīšos apspēlējusi Austriju. Pirmos vārtus izlases karjerā guva Martins Laviņš un Haralds Egle, kurš arī realizēja divus bullīšus.

Izturējusi agru mazākumu, Latvija pirmās trešdaļas vidū izvirzījās vadībā – atlēkušo ripu vārtu priekšā pielaboja NCAA debijas sezonu aizvadījušais Laviņš (1:0).

Otrajā periodā līdzīgs scenārijs bija uz otru pusi – nu jau mazākumu izturēja Austrija un perioda vidū panāca izlīdzinājumu, Lincas uzbrucējam Niko Feldneram realizējot izgājienu viens pret vienu (1:1).

Slovākijā spēlējušais Egle nedaudz vairāk kā pēc divām minūtēm pielaboja Roberta Mamčica tēmētu metienu, tomēr vēl pēc nepilnās divarpus minūtēm atkal bija neizšķirts – Latvijai neizkļūstot no zonas, lieliski augšējā stūrī trāpīja 18 gadus vecais Īens Šercers (2:2).

Trešajā trešdaļā Latvija neizmantoja divus vairākumus, papildlaikā skaitlisko pārsvaru izšķērdēja Austrija, bet bullīšos atkal pārāka bija Latvija, izglābjoties no 0:2 pēc divām sērijām un ar 3:2 uzvarot septītajā sērijā.

 Latvijai divus bullīšus iemeta Egle, vienu – Markuss Komuls, divreiz nesekmīgs bija Dans Ločmelis, pa reizei – Renārs Krastenbergs un Laviņš.

Salīdzinājumā ar vakardienu vārtos stājās Ēriks Vītols, Oskars Batņa spēlēja Roberta Bukarta vietā un gan aizsargu, gan uzbrucēju virknējumos tika veiktas lielas pārmaiņas.

Nākamās pārbaudes spēles, gatavojoties pasaules čempionātam, Latvija aizvadīs trešdien un ceturtdien "Arēnā Rīga" pret Somiju.

Latvija – Austrija 3:2 (1:0, 1:2, 0:0, 0:0, 1:0).
Vārti: 10:17 Laviņš (Skrastiņš) 1:0, 30:57 Feldners (Cindels) 1:1, 33:13 Egle (Mamčics) 2:1, 35:32 Šercers (Bretšnaiders) 2:2, 65:00 Egle 3:2.
Metieni: 33:20.
Soda minūtes: 4:6.
Vārtsargi: Ēriks Vītols – Tomass Hēnekls.

Sadarbības partneri