Strauji pieaugusi interese par hokeja spēles tiesneša profesiju

Hokeja tiesnesis ir neatņemama daļa no spēles procesa. Tiesneša loma prasa ilgstošu gatavošanos, neatlaidību, taisnīgumu un patstāvīgu zināšanu un prasmju pilnveidi. Šādi hokeja spēles tiesnesi raksturo Jauno tiesnešu apmācību dalībnieki, kuru skaits šogad ir rekordliels.

Latvijas Hokeja federācija (LHF) pēc ilgstoša pārtraukuma organizē Jauno tiesnešu apmācību. Interese par hokeja tiesnešu profesiju ir strauji augusi, ko apliecina apmācībām saņemtie 94 pieteikumi. 

No pieteikuma skaita mācībām apstiprināti 65 dalībnieki, pārstāvot visus Latvijas reģionus: Kurzeme (Brocēni, Liepāja, Saldus, Talsi, Tukums, Ventspils), Latgale (Augšdaugavas novads, Daugavpils, Preiļi, Rēzekne), Vidzeme (Ērgļi, Jūrmala, Limbaži, Mārupe, Ogre, Rīga, Sigulda) un Zemgale (Bauska, Jelgava, Jēkabpils, Olaine).

Plašā dalībnieku ģeogrāfiskā pārstāvniecība liecina par lielo interesi un aizrautību, kas saistīta ar hokeja tiesneša lomu un hokeja kā sporta veida atpazīstamības pieaugumu Latvijā un visos reģionos.

Jaunie tiesneši apmācībās piedalās laika posmā no 2023.gada 30.novembra līdz 2024.gada 6.janvārim. To ietvaros dalībniekiem ir paredzētas četras nodarbības un noslēdzošie zināšanu un prasmju pārbaudes testi.

Sadarbības partneri