Artis Ābols par turnīru Polijā: Šī bija laba pārbaude

Latvijas U-20 hokeja izlase aizvadītās nedēļas nogalē, Starptautiskās ledus hokeja federācijas (IIHF) novembra pārtraukuma ietvaros, piedalījās Baltijas kausa pieaugušo turnīrā Sosnovecā, Polijā.

Arta Ābola vadītā izlase pirmajā mačā ar rezultātu 6:4 uzvarēja Lietuvas nacionālo valstsvienību, ar 1:5 cieta neveiksmi pret elites divīzijas izlasi – Poliju, bet noslēdzošajā cīņā ar 2:1 apspēlēja Igaunijas komandu. Latvijas U-20 juniori izcīnīja otro vietu Baltijas kausā.

“Uz turnīru Sosnovecā manā rīcībā bija 13 hokejisti, ar kuriem līdz šim nebiju strādājis,” pēc turnīra sacīja Ābols. “Tā kā Pasaules čempionātā, iespējams, nevienā no pirmajām trīs spēlēm nebūsim favorīti, jo mūsu pretinieki būs Zviedrija, Kanāda un Somija, tad mums ļoti svarīga ir spēle bez ripas. Tas palīdzēs nosargāt savu vārtus.” 

“Vēlējos šajā īsajā laika posmā saprast, kuri spēlētāji saprot, uztver manas prasības un spēj to realizēt laukumā. Šādas spēles bija ļoti noderīgas. Varbūt ne gluži ar Lietuvu, kur guvām daudz vārtus, bet mači pret Polijas elites komandu un Igaunijas valstsvienību – bija laba pārbaude. Vārtsargs Linards Feldbergs sevi labi parādīja, no aizsargiem jāuzteic jaunākais izlases pārstāvis, aizsargs Darels Uļjanskis, kurš labi slido un spēlē ar ripu. Šāds spēlētājs būtu noderīgs arī vairākumā. No uzbrucējiem vēlētos izcelt Raulu Ozollapu, ar kuru līdz šim nebiju strādājis. Neesam pārbagāti ar centra pozīciju spēlētājiem. Tāpat pieminēšu Kevinu Strādnieku un Rinaldu Vutkeviču, ar kuriem es strādāju dienu dienā. Viņi sevi parādīja citā gaismā. Bija, protams, hokejisti, no kuriem biju gaidījis vairāk, bet konkrētus uzvārdus neminēšu. Skatīsimies, kas būs pēc mēneša, tad jau vētīsim.”

Latvijas U-20 valstsvienība gatavošanos Pasaules čempionātam elites divīzijā, kas norisināsies Zviedrijas pilsētā Gēteborgā, uzsāks 11. decembrī. 

Latvijas U-20 hokeja izlases pretinieki Pasaules čempionāta A apakšgrupā būs: Kanāda, Zviedrija, Somija un Vācija. Četras labākās komandas iekļūs ceturtdaļfinālā, bet piektā vietā esošā komanda spēlēs par palikšanu elitē.

Šogad Pasaules čempionātā varēs piedalīties 2004. gada dzimušie un jaunāki spēlētāji.

Darbā ar U-20 hokeja izlasi Ābolam šajā sezonā asistēs Kārlis Zirnis, Artūrs Āboliņš un Edgars Masaļskis.

Sadarbības partneri