Jaunie treneri atskatās uz iegūto pieredzi Latvijas hokeja izlasēs

Edgars Brancis

Aizvadītajā nedēļā četri jaunie hokeja treneri stažējās un ieguva pieredzi pie Latvijas hokeja valstsvienībām.

2023./2024. gada sezonā Latvijas Hokeja federācija (LHF) sāka īstenot projektu, kas nodrošināja jaunajiem hokeja treneriem iespēju pievienoties valstsvienībām Starptautiskās ledus hokeja federācijas (IIHF) izlašu pārtraukumos.

Pirmajā sezonas sasaukumā novembrī stažējās četri jaunie speciālisti - Edgars Brancis (nacionālajā valstsvienībā), Toms Bluks (U-20 junioru izlasē), Sandis Grīnbergs (U-18 jauniešu izlasē) un Edijs Brahmanis (U-16 komandā).

Sandis Grīnbergs par novembra pārtraukumu pie Latvijas U-18 izlases, kas startēja U-20 Četru nāciju turnīrā Vojensē (Dānija): “Puiši sabrauca no dažādām komandām. Bija interesanti paskatīties, uz ko tiek likti akcenti treniņprocesā, lai sakārtotu komandas spēli. Jāatzīmē, ka treniņnometne bija tikai divas dienas gara. Man tā bija pirmā pieredze darbā ar jebkādu no izlasēm. Bija patīkami atrasties tādā kolektīvā - treneri, spēlētāji, apkalpojošais personāls - visi bija pozitīvi un motivēti dot no sevis labāko šajā brīdī. Katrs šāds sabraukums ir ļoti svarīgs. Tas noteikti palīdzēs aprīlī parādīt savu labāko sniegumu U-18 Pasaules čempionātā Somijā.”

Edijs Brahmanis par pievienošanos U-16 izlasei, kas aizvadīja treniņnometni Rīgā: “Ļoti vērtīgi bija apgūt zināšanas par to, kā novērtēt spēlētājus, ja uz vienu vietu izlasē pretendē vismaz trīs hokejisti. Šobrīd pats strādāju ar 2009. gadā dzimušajiem spēlētājiem. Iegūtās zināšanas un iekrātā pieredze noteikti palīdzēs manā turpmākajā darbā ar šiem hokejistiem, lai viņi kļūtu vēl labāki, un, iespējams, tuvākajos gados pārstāvētu Latvijas izlases.”

Toms Bluks par Latvijas U-20 junioru izlasi, kas startēja pieaugošo turnīrā Polijā: “Ļoti patika iegūtā pieredze. Iemācījos daudz jaunu lietu, piemēram, kā veiksmīgāk vadīt sapulces kopā ar video analīzi. Protams, ka mēs to darām arī savā klubā, taču bija daudz jaunu nianšu, kam valstsvienībā pievērš uzmanību. Noteikti vēlētos vēl kādu reizi šādi bagātināt savas zināšanas. Ļoti pozitīvi vērtēju šāda projekta realizāciju.”

Edgars Brancis stāsta par pieredzi pie Latvijas nacionālās hokeja valstsvienības, kas Daugavas ledus hallē aizvadīja divus pārbaudes mačus pret Francijas izlasi: “Esmu ļoti pagodināts un priecīgs par iespēju stažēties Latvijas valstsvienībā - tā bija neatsverama pieredze! Kaut arī tās bija tikai piecas dienas - ļoti daudz iemācījos un ieguvu un no pirmās dienas jutos, kā mājās. Liels paldies visam trenera korpusam un federācijai par doto iespēju!”

Latvijas Hokeja federācija (LHF) plāno šo jauno speciālistu stažēšanos līdz sezonas beigām ieviest visos starptautiskajos pārtraukumos. Plānots, ka treneri, kuri pievienosies Latvijas valstsvienībām, mainīsies un rotēs. Līdz ar to šo iespēju varēs izmantot speciālisti no hokeja organizācijām visā Latvijā.

Sadarbības partneri