LHF paziņojums saistībā ar rasistiskiem apvainojumiem

Latvijas Hokeja federācija (LHF), reaģējot uz Optibet hokeja līgas (OHL) komandā HC “Panter” spēlējošā japāņu hokejista Šuma Kinebuča publisko paziņojumu par HK “Mogo/LSPA” spēlētāja iespējamām rasistiskām izpausmēm, pieprasījusi situācijas skaidrojumus abu iesaistīto klubu pārstāvjiem.

Pēc iesaistīto spēlētāju un konkrēto spēli apkalpojušo tiesnešu skaidrojumu saņemšanas, situācija tiks sūtīta izskatīšanai Starptautiskajai Ledus hokeja federācijai (IIHF) “Integrity” programmas ietvaros.

Latvijas Hokeja federācija izsaka dziļu nožēlu, ka šāds publisks paziņojums ir izskanējis saistībā ar Baltijas spēcīgāko līgu, kuru pārstāv profesionāli sportisti. Lai arī pārkāpuma fakts vēl tiks analizēts un vērtēts, LHF norāda, ka “Integrity” principu pārkāpumiem visur pasaulē, tai skaitā, Latvijā tiek pievērsta liela uzmanība un, gadījumā, ja pārkāpums tiks konstatēts, spēlētājam būs jāuzņemas paredzamā atbildība. LHF nosoda jebkādas rasistiskas izpausmes un stingri vērsīsies pret šādiem pārkāpumiem.

“Integrity” principi paredz augstu ētisko normu ievērošanu sportā, no spēlētājiem pieprasot godīgu un profesionālu attieksmi un sniegumu gan laukumā, gan ārpus tā.

Sadarbības partneri