Baltijas hokeja plēsīgās līdakas

Ja pirms Baltijas hokeja čempionāta sākšanās kāds būtu bildis, ka pēc divām spēlēm līdertrijniekā ar četriem punktiem atradīsies “Kaunas City”, droši vien ieteiktu, ka visas mežā salasītās sēnes nav ēdamas. Kāda Kauņa? Kāda City?

Bet ukraiņu trenera Sergeja Vitera vadītā Kauņas internacionālā brigāde kopā ar “Kurbadu” un “Zemgali” ir tabulas augšgalā, turklāt “Kaunas City” labāka vārtu starpība: 13-4. Sestdien Kauņa ar 9:1 “iznīcināja” ilggadējo leišu hokeja grandu Elektrēnu “Airwell/Energija”. Pirmo cepuru triku jaunajā sezonā izbaudot ukraiņu uzbrucējam Denisam Hončarenko, 2+2 čeham Ondrejam Mahalam un lietuvietim Lukam Žukauskam. Pirms čempionāta šķita, ka krietni pastiprinājies Elektrēnu klubs, bet, še tev – 1:9. Jauna intriga! Pagaidām gan Vitera panākumi ir lokāli – tikai Lietuvā, šī nedēļa klubam bez spēlēm, bet nākamtrešdien Kauņā pret “City” 13 leģionāriem (Ukraina – 6, Čehija - 3, Slovākija - 2, Somija, Kazahstāna – pa 1) spēlēs “Kurbads”. Baltijas hokejam jaunas līdakas nāk tikai par labu. 

“Kurbads” OHL atgriešanās spēlē Rumbulā itin pārliecinoši uzvarēja “Prizmu” – 5:2. Ja Hončerenko savu trejaci nebūtu uztaisījis divas stundas agrāk, tad pirmais spēlētājs ar trim ripām vienā mačā būtu cits – 21 gadu vecais kurbadietis Aleksis Burkits. Nu bija kādreiz HS “Rīga 2002” tāds uzbrucējs, bet jauno sprauno mums stipri daudz. Pabijis Amerikā, nespēlējis U-18 un U-20 izlasēs, nu nopelnījis pirmo “hat trick”.    

Vai arī šo nedēļu “Kurbads” pabeigs ar simtprocentīgu bilanci? Neiespējami tas nav, bet Šmerlī un Jelgavā tā noteikti nedomā. Šonedēļ divas superspēles: trešdien Šmerlī “Mogo” pret “Kurbadu”, sestdien Rumbulā: “Kurbads” pret “Zemgali”. 

Čempionātam sākoties solīju intrigas. Ir, ir! Kāds Rīgas klubs kādam bijušajam valstsvienības uzbrucējam par spēli solījis maksāt 500 (citos avotos – 1000) eiro, bet Miķelis Rēdlihs jau slido kopā ar “Prizmu”. Hokeja bacīlis nav iznīdējams. 

HS “Rīga” 2:4 un 4:2 Tallinā ar “panterām” tabulā ir it kā ikdienišķi rezultāti, bet Oļegam Sorokinam tā ir pirmā uzvara šajā turnīrā.    

Jānis MATULIS

 

Sadarbības partneri