Optibet Hokeja Līgas komandas gatavas jaunajai sezonai!

Otrdien, 5. septembrī norisinājās preses konference, kurā Optibet Hokeja Līgas komandas iepazīstināja ar mērķiem, budžetiem un sastāviem. Atklāšanas spēlē piektdien spēkosies čempione "Zemgale/LBTU” un pērnās regulārās sezonas uzvarētāja "Mogo/LSPA”.

Preses konferencē piedalījās Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidents Aigars Kalvītis, Igaunijas Hokeja Asociācijas (EIHA) prezidents Rauno Parras, Lietuvas Hokeja Asociācijas (LLRF) ģenerālsekretārs Vaidas Budrauskas, Optibet mārketinga vadītāja Jana Gormaļova, kā arī visu deviņu OHL komandu pārstāvji.

“Šis Baltijas čempionāta projekts jau tika iesākts vairākus gadus atpakaļ. Man ir milzīgs gandarījums un prieks, ka pēc 15 gadu pārtraukuma esam izveidojuši līgu ar visām trijām Baltijas valstu komandām. OHL čempionātā tiks tiks kronēts Baltijas valstu čempions. Šis ceļš bija ērkšķains, bet gala rezultāts – sekmīgs. Liels paldies mūsu uzticīgajam līgas ģenerālsponsoram – Optibet. Tāpat vēlos teikt lielu paldies Igaunijas un Lietuvas hokeja federācijām,” preses konferenci iesāka LHF prezidents Aigars Kalvītis.

“Mēs esam priecīgi, ka līgai pievienojās arī Igaunijas komanda. Pagājušā sezona izrādījās gana veiksmīga. Līdz ar to OHL čempionātam pavērsies daudz lielākas tirgus iespējas. Lieliskas iespējas visām komandām. Ceru, ka spēsim vēl vairāk paaugstināt hokeja popularitāti mūsu valstī. Novēlu visām komandām veiksmīgu sezonu,” sacīja Vaidas Budravskas.

“Esmu ļoti priecīgs šeit atrasties. Manuprāt, 2018. gadā bija pirmā reize, kad paziņojām par vēlmi izveidot Baltijas čempionātu. Priecājos, ka šajā sezonā Igaunijas komanda papildinās OHL, kur pērn jau spēlēja Latvija un Lietuva. Šī ir vēsturiska diena Baltijas hokejam. Tas ir lieliski. Novēlu visām komandām izbaudīt čempionātu un iegūt pozitīvas emocijas,” teica EIHA prezidents Rauno Parras. 

Tikšanās laikā ar medijiem OHL komandas arī paziņoja savus mērķus un pastāstīja par komandas aprisēm. Latvijas čempiones “Zemgale/LBTU” un pērnās sezonas finālistes “Mogo/LSPA” mērķis ir viens  - zelta medaļas. Savukārt pārējās komandas izteicās, ka vēlas iekļūt “playoff” un pacīnīties par godalgām. 

2023./2024. gada OHL sezonas čempionātā komandas aizvadīs četru apļu turnīru. Līdz ar to kopumā tiks izspēlētas 144 spēles.

Nākamās sezonas OHL čempionātā piedalīsies piecas komandas no Latvijas - HK “Prizma”, HS “Rīga”, HK “Zemgale/LBTU”, HK “Mogo/LSPA”, HK "Kurbads", trīs no Lietuvas - “Kaunas City”, “Airwell - Energija”, Viļņas “7BET-HOCKEY PUNKS” un Igaunijas klubs Tallinas "HC PANTER".

Ar pagājušās sezonas finālistu “Mogo/LSPA” – “Zemgale/LBTU” startēs jaunā OHL sezona. Atklāšanas mačs notiks piektdien, 8. septembrī, čempionvienības “Zemgale/LBTU” laukumā.

OHL regulārais čempionāts noslēgsies 28. februārī. Pēc tam sekos izslēgšanas turnīrs, kur tiks kronēts OHL/Baltijas čempions. 

OHL izslēgšanas turnīrā iekļūs sešas komandas. Ceturtdaļfināls notiks līdz trīs uzvarām, bet pusfināls un cīņa par OHL galveno trofeju norisināsies līdz četriem panākumiem. 

Septembra sākumā norisināsies OHL pirmsezonas preses konference, kur komandas iepazīstinās ar savu sastāvu un pastāstīs par izvirzītajiem mērķiem.

Sadarbības partneri