Startē jaunā hokeja sezona!

Ar nozīmīgiem notikumiem septembra sākumā startē 2023./2024. gada hokeja sezona.

Rekordliels skaits komandu

Šajā sezonā startēs rekordliels Latvijas bērnu un jaunatnes čempionāta (LBJČH) komandu skaits. Kopumā 2023./2024. gada sezonā LBJČH piedalīsies 132 komandas. Jāuzsver, ka šogad arī mainīts LBJČH grupu sadalījums pa vecumiem, kā arī mainīts organizēšanas sabraukumu princips.

Esam ļoti priecīgi par bērnu komandu skaita palielināšos. Tas vēlreiz apliecina, ka hokeja spēles popularitāte Latvijā turpina augt. Mūsu valstsvienības sniegums un bronzas medaļas šo augšupejošo līkni un pozitīvo tendenci noteikti vēl vairāk nostiprinās. Pateicoties valsts piešķirtajiem finanšu līdzekļiem par augstiem sasniegumiem sportā, LHF palielinās ledus kompensācijas LBJČH komandām,” sacīja Latvija Hokeja federācijas ģenerālsekretārs Roberts Pļāvējs.

Robotu kameras hallēs

Jāizceļ, ka LHF šajā sezonā visās Latvijas ledus hallēs ieviesīs robotu kameras. Šīs kameras filmēs visas LBJČH, JAHL un Baltijas sieviešu čempionāta spēles, kas nākotnē palīdzēs treneriem veikt video analīzes, disciplināro pārkāpumu izskatīšanu un vecākiem, radiniekiem attālināti sekot līdzi hokeja mačiem.

Par Baltijas čempiona titulu cīnīsies komandas no visām trim Baltijas valstīm

Optibet hokeja līgā (OHL)- Baltijas čempionātā pirmo reizi kopš 2007./2008. gada sezonas startēs visas trīs Baltijas valstu komandas. Bez piecām Latvijas komandām -  HK “Prizma”, HS “Rīga”, HK “Zemgale/LBTU”, HK “Mogo/LSPA”, HK "Kurbads" un trīs lietuviešu -  “Kaunas City”, “Airwell - Energija”, Viļņas “7BET-HOCKEY PUNKS”, gaidāmajā sezonā piedalīsies arī Igaunijas vienība Tallinas “Panter”.

OHL izslēgšanas spēļu uzvarētājs tiks kronēts par Baltijas čempionu. Tikmēr vienības, kuras ieņems augstākās pozīcijas no Latvijas un Lietuvas – tiks atzītas par savu valstu čempioniem. Nākamajā OHL sezonas čempionātā komandas aizvadīs četru apļu turnīru. Līdz ar to kopumā tiks izspēlētas 144 spēlesregulārajā čempionātā. 

OHL izslēgšanas turnīrā iekļūs sešas komandas. Ceturtdaļfināls notiks līdz trīs uzvarām, bet pusfināls un cīņa par OHL galveno trofeju norisināsies līdz četriem panākumiem. 

Ar aizrautību sagaidām visu trīs Baltijas valstu startu OHL čempionātā. Tāpat neslēpšu gandarījumu par HK “Kurbads” atgriešanos OHL turnīrā. Arī šogad visas OHL čempionāta spēles būs vērojamas video tiešraidēs. Viens no mūsu jauninājumiem gaidāmajā sezonā – “Frozen pucks” jeb saldētās ripas. Šo praksi jau vairākas sezonas piekopj Starptautiskās ledus hokeja federācijas (IIHF) rīkotajos turnīrus,” informēja Pļāvējs. 

JAHL čempionāts jau atklāts, 16.septembrī cīņas uzsāks hokejistes

Jaunatnes Attīstības Hokeja Līgas (JAHL) čempionātā šogad startēs desmit komandas. Katra komanda aizvadīs četru apļu turnīru, kas nozīmē katrai vienībai 36 cīņas regulārajā čempionātā. Tikmēr “playoff” iekļūs četras labākās komandas. JAHL čempionāts jau šobrīd norit pilnā sparā!

16. septembrī tiks dots starts Baltijas sieviešu hokeja čempionātam. A grupā labākās komandas tiks veidotas no piecām Latvijas komandām, ieskaitot Latvijas U-18 meiteņu izlasi, kā arī Lietuvas un Igaunijas valstsvienībām. Savukārt B grupā piedalīsies rekordliels komandu skaits – sešas. 

Nacionālajām izlasēm – spraiga sezona

Latvijas hokeja izlašu kontekstā gaidāma ļoti saspringta un aizraujoša sezona. Dažādos starptautiskajos turnīros piedalīsies: Latvijas nacionālā vīriešu valstsvienība, U-20 junioru izlase, U-18 jauniešu komanda, U-16 puišu izlases, 3 pret 3 jauniešu komanda, kā arī sieviešu valstsvienība un U-18 meiteņu komandas startēs pasaules čempionātos. Tāpat minētās izlases, gatavojoties šiem nozīmīgajiem turnīriem, aizvadīs pārbaudes spēles un sagatavošanās posmus.

“Turpmākie mēneši būs piesātināti ar valstsvienību spēlēm un turnīriem,” atzina LHF ģenerālsekretārs. “Jau pavisam drīz, novembrī, Harija Vītoliņa vadītā izlase Latvijā piedalīsies starptautiskā turnīrā. Jāuzsver arī Rīga notiekošais sieviešu Pasaules čempionāts pirmās divīzijas B grupā, plānotās četras Latvijas valstsvienības pārbaudes spēles un Pasaules čempionāts Prāgā, kā arī olimpiskais kvalifikācijas turnīrs “Arēna Rīga”. Tāpat neaizmirsīsim jauniešu un juniorus Pasaules čempionātus.”

Vienlaikus Latvijas Hokeja federācija arī 2023./2024. gada sezonā aktīvi strādās pie dažādiem projektiem (KIVI vārtsargu programma, VFS sacensības, Talantu izcilības programma, Vecāku asambleja u.c.), lai sekmētu hokeja attīstību valstī.

Novēlu visiem mūsu biedriem, klubiem, sportistiem un treneriem aizraujošu un emocijām bagātu 2023./2024. gada sezonu. Lai uzstādītie mērķi piepildās!” vēlēja LHF ģenerālsekretārs Roberts Pļāvējs 

Sadarbības partneri