Harijs Vītoliņš turpmākos divus gadus vadīs Latvijas nacionālo hokeja izlasi

Latviešu speciālists Harijs Vītoliņš pagarinājis vienošanos ar Latvijas Hokeja federāciju (LHF) par turpmāko darbu ar Latvijas nacionālo valstsvienību.

Vienošanās ar Vītoliņu noslēgta uz diviem gadiem. Iepriekš (2021. gadā) Vītoliņš ar LHF bija parakstījis līgumu uz divām sezonām.

“Esmu ļoti priecīgs pagarināt vienošanos ar Latvijas Hokeja federāciju,” pēc līguma parakstīšanas sacīja Vītoliņš. “Aizvadītajā čempionātā paveicām kaut ko īpašu. Emocijas, kuras mēs sniedzām visai Latvijas tautai, bija neaprakstāmas. Vēlos pateikt lielu paldies LHF vadībai par uzticēšanos un veiksmīgo sadarbību. Tomēr tas ir tikai sākums. Mēs ejam uz priekšu!”

“Divu gadu laikā Harijs Vītoliņš sevi apliecinājis kā lielisks speciālists. Pēc izcīnītām bronzas medaļām Pasaules čempionātā, LHF ir gandarīta turpināt sadarbību Vītoliņu un sasniegt jaunas virsotnes. Novēlu veiksmi Harijam sagatavot komandu 2024. gada Pasaules čempionātam un olimpiskajai kvalifikācijai,” atzina LHF prezidents Aigars Kalvītis. 

Harijs Vītoliņš pie Latvijas nacionālās valstsvienības stūres stājās 2021. gada vasarā. Šā gada Pasaules čempionātā Tamperē un Rīgā mūsu nacionālā izlase pirmo reizi vēsturē iekļuva pusfinālā un izcīnīja bronzas medaļas. Šis ir visu laiku labākais Latvijas izlases sasniegums Pasaules čempionātos.

Latvijas hokeja izlase savus pirmos treniņus un spēles gaidāmajā sezonā aizvadīs novembrī. Četru nāciju turnīrs šogad norisināsies Latvijā, kurā bez mājinieces startēs arī Dānija, Norvēģija un Francija. Pēcāk decembrī Latvija dosies uz turnīru Norvēģijā, bet jau pavasarī notiks sagatavošanās Pasaules čempionātam Ostravā un Prāgā. 

Tāpat nākamā gada augusta beigās Rīgā startēs 2026. gada olimpisko spēļu fināla kvalifikācijas turnīrs. 

Novēlam Harijam Vītoliņam veiksmīgu jauno sezonu! Lai izdodas sasniegt jaunas virsotnes. 

Sadarbības partneri