Šovasar pirmo reizi norisināsies Kivlenieka piemiņas programma jaunajiem vārtsargiem

Godinot mūžībā aizgājušā Latvijas vārtsarga Matīsa Kivlenieka piemiņu, Latvijas Hokeja federācija (LHF) sadarbībā ar NHL klubu Kolumbusas "Blue Jackets", šovasar pirmo reizi organizēs jauno vārtsargu iesaistes projektu - KIVI programma. 

Programmas mērķis ir iepazīstināt ar hokeja vārtsarga pozīciju tos mazos hokejistus, iesācējus līdz U10 vecumam, kuri līdz šim vēl nav spēlējuši vārtsarga pozīcijā, bet vēlas to izmēģināt.

Programmas ietvaros šovasar tiks organizētas divas bezmaksas nometnes - Jelgavas Ledus hallē un Volvo SC.

Katra no nometnēm norisināsies divu dienu garumā un tās vadīs Latvijas U18 izlases vārtsargu treneris Edgars Lūsiņš. Ar viņu kopā darbosies arī Latvijas izlašu vārtsargi, kuri palīdzēs iedvesmot jaunos hokejistus un izzināt vārtsargu spēli, godinot Matīsa atstāto mantojumu. 

Tā kā programmā ir ierobežots vietu skaits, klubiem, kuri U9, U10 vecuma grupā šosezon piedalījās LHF rīkotajās sacensībās, tiek atvēlēts noteikts dalībnieku vietu skaits attiecīgajās norises vietās.

Katrā nometnē ir paredzēta vieta 16 hokejistiem - iesācējiem (2013.g. dz. un jaunāki), kuri līdz šim nav spēlējuši vārtsarga pozīcijā vai ir tikko sākuši. Dalībniekiem uz nometnes laiku tiks nodrošināts vārtsarga ekipējums pilnā apmērā, izņemot slidas, kuras katram dalībniekam ir jāņem līdzi. Būs arī "sausie" treniņi, tādēļ dalībniekiem līdzi jāņem arī sporta tērps. 

Atceroties un sirsnīgi pieminot Matīsu, Latvijas Hokeja Federācija rod iespēju hokeju darīt pieejamāku Latvijas bērniem. Latvijas Hokeja Federācija izsaka lielu pateicību Kolumbusas “Blue Jackets” organizācijai par šo iniciatīvu un ar lielu aizrautību realizēs "Kivi bērni" programmu.

Sadarbības partneri