Latvijas hokeja fani onkoloģisko pacientu rehabilitācijas centra rekonstrukcijas pabeigšanai ziedojuši 8680 eiro!

Latvijas Hokeja Federācija sadarbībā ar onkoloģisko pacientu atbalsta biedrību Dzīvības koks Latvijas pārbaudes spēlēs ar Šveici pirms Pasaules čempionāta hokejā organizēja labdarības akciju “Ziedo! Lai dzīve pēc vēža turpinās”. Akcijas mērķis bija vākt līdzekļus, lai pabeigtu psihosociālās rehabilitācijas centru onkoloģisko pacientu un viņu tuvinieku rehabilitācijai pēc slimības.

Viens eiro no katras pārdotās biļetes uz pārbaudes spēlēm tika novirzīts šim mērķim. Pavisam  kopā 6280 eiro, ir arī Latvijas hokeja fanu ieguldījums onkoloģisko pacientu atbalstam. Papildus tam  Arēnā “Rīga” spēļu laikā tika vākti ziedojumi un notika izsole. Cilvēki, kas piedalījās izsolē  uzsvēra, ka viņus motivēja ne tikai vēlme iegādāties Latvijas izlases spēlētāju nūju vai kreklu, bet gan izsoles mērķis atbalstīt onkoloģiskos pacientus. 

Spēļu laikā papildus tika saziedoti 2400 eiro.

Dzīvības koka valdes priekšsēdētāja Gunita Berķe uzsver, ka “Vērojot spēles un arēnā “Rīga” valdošo atmosfēru, nepameta asociācija par 

pacientu cīņu par veselības atgūšanu. Jā, brīžiem izdodas un reizēm nesanāk, bet svarīgi ir ticēt, turpināt iet uz priekšu un nepadoties. 

To pierādīja arī Latvijas izlases pārbaudes spēlēs un arī tagad IIHF Pasaules Čempionātā Hokejā 2023. Paldies Latvijas Hokeja Federācijai un faniem par lielo ieguldījumu!”

“Esam pagodināti piedalīties šajā labdarības akcijā. Liels paldies visiem hokeja līdzjutējiem, kuri iegādājās biļetes un apmeklēja Latvija – Šveice spēles. Kopā mēs esam paveikuši cēlu darbu. Arī nākotnē plānojam šāda veida akcijas,” sacīja Latvijas Hokeja federācijas valdes loceklis un IIHF Pasaules Čempionāta hokejā orgkomitejas vadītājs Edgars Buncis. 

“Pateicoties sadarbībai ar Latvijas Hokeja federāciju, bija iespēja uzrunāt plašāku sabiedrību – savu iespēju robežās ziedot līdzekļus, lai divu – trīs mēnešu laikā, mēs varētu nodot ēku (500m2), kurā ir 13 divvietīgas istabiņas un 4 telpas grupu terapijas un vingrošanas nodarbībām, lekcijām un individuālajām konsultācijām. Šobrīd mērķis ir tik tuvu kā nekad! – uzsver Gunita Berķe, un ir cerība, ka jau 2024. gadā psihosociālās rehabilitācijas programma onkoloģiskiem pacientiem un viņu tuviniekiem varēs notikt rekonstruētajā Dignājas muižā”.

Par pacientu atbalsta biedrību “Dzīvības koks”:

Onkoloģisko pacientu atbalsta biedrība „Dzīvības koks” dibināta 2004. gadā, un tā ir vadošā nevalstiskā organizācija Latvijā, kas apvieno onkoloģiskos pacientus un viņu tuviniekus. Biedrībai „Dzīvības koks” kopš 2005.gada piešķirts sabiedriskā labuma organizācijas statuss. Biedrības mērķis ir aizstāvēt pacientu intereses nacionālā un starptautiskā līmenī, lai arī Latvijas pacientiem būtu iespēja saņemt kvalitatīvāku veselības aprūpi. Vairāk:  www.dzivibaskoks.lv  .

 

 

Sadarbības partneri