LHF nosoda SOK aicinājumu meklēt atpakaļceļus agresorvalstu sportistiem uz elites sacensībām!

Atsaucoties uz Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas Sporta apakškomisijas lūgumu Latvijas sporta federācijām paust viedokli par Starptautiskā Olimpiskā komitejas (SOK) ieceri rast veidus, kā Krievijas un Baltkrievijas sportisti varētu atgriezties starptautisko sacensību apritē, Latvijas hokeja federācija (LHF) nosoda SOK aicinājumu meklēt atpakaļceļus agresorvalstu sportistiem uz elites sacensībām laikā, kad Krievija iznīcina ukraiņus un karadarbība plosa Ukrainas zemi.

“Šāds SOK aicinājums ir ne tikai nelaikā – kad nekas pat neliecina par kara beigām, bet tas ir arī gļēvs, ja raugāmies no ētiskā viedokļa – sportā mēs stāvam par principiem un vērtībām, īpaši, ja runājam par olimpiskajām spēlēm, kas tradicionāli iemieso cēlā miera ideju. Krievijas un Baltkrievijas sportistiem šobrīd nav vietas starp pasaules labākajiem un patlaban nav pamata apspriest šādu varbūtību,” LHF nostāju pauž ģenerālsekretārs Roberts Pļāvējs.

LHF pievienojas Sporta apakškomisijas paustajam viedoklim un argumentiem, kas pausti Latvijas sporta organizācijām adresētajā vēstulē.

Sadarbības partneri