Brīvprātīgo pieteikšanās ir sākusies

IIHF Pasaules Čempionāta Hokejā 2023 orgkomiteja meklē vairākus simtus brīvprātīgo organizatorisko uzdevumu veikšanai Tamperē, Somijā un Rīgā, Latvijā.

Pieteikties brīvprātīgo programmai Somijā varēs līdz 2022. gada 30. novembrim, bet Latvijā – līdz 2023. gada 4. janvārim.

Lai noorganizētu neaizmirstamu turnīru, ir nepieciešams liels skaits brīvprātīgo. Šis darbs sniegs unikālu iespēju nokļūt starptautisko sacensību aizkulisēs, apgūt jaunas prasmes un zināšanas, kā arī iepazīt citus hokeja entuziastus.

Kādiem uzdevumiem varu pieteikties?

Brīvprātīgo vakances ir, piemēram, tehniskā atbalsta dienestos, sporta departamentā, mediju, akreditācijas centrā. Detalizētākus uzdevumu aprakstus par pieejamajām pozīcijām var skatīt zemāk norādītajā saitē.

Ja vēlies piedalīties IIHF Pasaules Hokeja Čempionāta organizēšanā, tad tev jābūt vismaz 16 gadus vecam. Dažiem uzdevumiem var būt nepieciešamas īpašas prasmes, piemēram, tehniskās prasmes vai autovadītāja apliecība. Nepieciešamās speciālās prasmes ir minētas uzdevumu aprakstos.

Kā noritēs brīvprātīgo atlases process?

Brīvprātīgo pieteikšanās ir atvērta, un Somijā tā noslēgsies 30. novembrī, bet Latvijā 2023.gada 4. janvārī. Pieteikšanās periodā var tikt organizētas arī brīvprātīgo intervijas. Ja iepriekš kā brīvprātīgais esat piedalījies hokeja turnīros vai citos pasākumos, lūdzu, dari to zināmu un norādi savas pieredzi.

Par gaidāmajām apmācībām un citiem jautājumiem izvēlētie pretendenti tiks informēti personīgi līdz februāra beigām.

Ja netiksi izvēlēts pirmajā kārtā, neuztraucies! Mēs saglabāsim visus pieteikumus rezerves sarakstā un nepieciešamības gadījumā ar tevi sazināsimies.

Kad sākas brīvprātīgais darbs?

Daži brīvprātīgie darbu uzsāks jau 2023. gada 1. maijā. Lielākai daļai brīvprātīgo darbs sāksies tieši turnīra laikā, tāpēc pretendentiem jābūt pieejamiem no 2023. gada 12. līdz 28. maijam.

Kāda būs brīvprātīgā darba diena?

Šobrīd tiek plānots, ka IIHF Pasaules Čempionāta Hokejā 2023 brīvprātīgie strādās aptuveni 10 maiņās. Maiņu ilgums ir atkarīgs no veicamā uzdevuma, tomēr viena maiņa parasti ir no sešām līdz astoņām stundām. Maiņu laikā tiek nodrošināta siltā maltīte. Brīvprātīgie saņems arī oficiālus IIHF PČ 2023 brīvprātīgo formas tērpus.

Lūdzu, ņem vērā, ka orgkomiteja nevar kompensēt izmitināšanu, ceļa vai citus saistītus izdevumus IIHF PČ 2023 turnīra laikā.

Kas vēl būtu jāņem vērā brīvprātīgajiem?

Abām turnīra rīkotājvalstīm ir dažādas pieteikuma veidlapas. Brīvprātīgo pienākumus iespējams pildīt tikai Tamperē vai Rīgā.

IIHF Pasaules Čempionāts Hokejā 2023 Tamperes “Deck Arena”, Somijā un Rīgā “Arēna Rīga”, Latvijā norisināsies no 12. līdz 28. maijam. Somijas Hokeja asociācija un Latvijas Hokeja federācija ir atbildīgas pa  IIHF PČ 2023 organizēšanu. Pasaules čempionātu pārvalda IIHF. 

E-pasts:

volunteers.riga@2023.iihfworlds.com (Latvija)

Piesakies par brīvprātīgo IIHF Pasaules Čempionātam Hokejā 2023 Rīgā!

Pieteikuma forma >>

Sadarbības partneri