OHL pirmssezonas preses konference

Šodien Rīgā norisinājās preses konference, kurā "Optibet" hokeja līgas komandas iepazīstināja ar sastāviem, mērķiem, budžetiem. Atklāšanas spēlē sestdien spēkosies čempione "Zemgale"/LLU un pērnās regulārās sezonas uzvarētāja "Mogo"/LSPA. Sadarbībā ar Sportacentrs.com.

Mači tiešraidē būs vērojami portālā Sportacentrs.com un kanālā TV4.

"Pēc 11 gadu pārtraukuma atkal esam kļuvuši par starptautisku līgu. Ceļš nebija viegls, tāpēc iznākums ir ļoti patīkams," preses konferences ievadā pauda Latvijas Hokeja federācijas prezidents Aigars Kalvītis. "Tagad esam sešas Latvijas un trīs Lietuvas komandas, bet nākotnē ceram arī uz Igaunijas komandu pievienošanos."

Kalvītis atzina, ka diskusijas ar igauņiem bijušas jau pirms gada, tomēr nav izdevies nonākt pie kopsaucēja. Šajā sezonā Igaunijas klubu pievienošanos lieguši sarežģītie ekonomiskie apstākļi, bet federācijas prezidents pauda cerību, ka 2023. gada sezonā jau redzēsim Igaunijas klubus.

Arī Lietuvas Hokeja federācijas prezidents Daiņus Zubrus atzina, ka komandas, gatavojoties pievienoties Latvijas čempionātam, saskārušās ar problēmām. "Pat mūsu budžeti vēl tiek būvēti. Tagad mums ir jauns produkts, ko varam rādīt cilvēkiem, pilsētām, sponsoriem. Līmenis uzlabojas, un ceram, ka tas palielinās arī mūsu budžetus."

Lietuvu pārstāvēs čempione Viļņas "7Bet Hockey Punks", Kauņas "City", kuras galvenais treneris būs latviešu speciālists Sergejs Durdins, un Elektrēnu "Energija", kam tas būs jau trešais uznāciens uz Latvijas skatuves.

Visas dienvidu kaimiņu komandas pauda gatavību iekost latviešiem, bet savu konkurētspēju vēl nevērtēja. "Energija" norādīja, ka kluba budžets ir 80-90 tūkstoši eiro, bet summā neietilpst ledus izmaksas, ko sedz pilsēta. "7Bet Hockey Punkts" budžets esot mazliet lielāks, taču Viļņā izmaksas pārsniedz Elektrēnus.

Gatavību cīnīties par pirmo vietu pauda Latvijas čempiones "Zemgales"/LLU galvenais treneris Artis Ābols, "Mogo"/LSPA galvenais treneris Ģirts Ankipāns, kā arī Mareks Jass, kurš pie Rīgas "Dinamo" stūres asistēs Leonīdam Beresņevam. "HS Rīga" galvenais treneris Oļegs Sorokins izteica cerību, ka gados jaunā komanda cīnīsies par labāko četrinieku.

"Mūsu komanda ir kļuvusi krietni jaunāka," pauda Ankipāns. "Centīsimies ne tikai iet pretī medaļām, bet arī ieguldīt darbu jaunajos hokejistos, lai nestu pienesumu Latvijas hokejam. Pirms gada laikam bijām pieredzējušākie, bet playoff pietrūka enerģijas. Nebijām tik izsalkuši. Šogad ir daudz 2003. un 2004. gadā dzimušu spēlētāju. Jaunāka komanda, bet arī agresīvāka, ātrāka un skatāmāka."

Arī Ābols norādīja, ka čempionu sastāvs kļuvis jaunāks. Prom devušies pirmās maiņas uzbrucēji Artūrs Ozoliņš un Roberts Jekimovs, savukārt Jelgavā atgriezušies Ričards Bernhards un Artūrs Homjakovs.

"Mēs zinām, ka Latvija ir Top10 hokeja valsts pasaulē. Mūsu mērķis ir reiz nonākt turpat," sacīja Zubrus, kurš pateicās Latvijas pusei par izrādīto vēlmi sadarboties. "Šis ir solis pareizajā virzienā. Mēs, lietuvieši, skatāmies uz Latviju kā piemēru, kas mums var dot padomus. Mūsu trīs komandas gatavojas, meklē labākus spēlētājus, ieskaitot ārzemniekus, runā ar sponsoriem. Darām visu, lai spētu cīkstēties pret Latvijas komandām."

Sezonas atklāšanas spēle norisināsies sestdien, 3. septembrī, Jelgavā starp "Zemgali"/LLU un "Mogo"/LSPA. Sākums pulksten 17:30, tiešraide Sportacentrs.com un TV4. Pirms spēles un pārtraukumos tiks piedāvātas intervijas.

Sadarbības partneri