Latvijas izlase sagatavošanās posmu noslēdz ar pārliecinošu uzvaru

Sagatavošanās posmu pasaules čempionātam hokejā noslēguši Latvijas hokejisti. Izlase atkārtoti ''Arēnā Rīga'' pieveica Kazahstānas hokejistus, šoreiz triumfējot ar 5:1. Latvija kopā aizvadīja sešas pārbaudes spēles pirms gaidāmā PČ, trīs reizes uzvarot un tik pat zaudējot.

Vārtu drošība šoreiz tika uzticēta pirmajam numuram Elvim Merzļikinam. Vārtsargs tika galā ar 21 no 22 pretinieku metieniem.

Tāpat kā pirmajā spēlē pret Kazahstānu, tā arī šoreiz Latvija guva trīs vārtus jau pirmajā periodā. Tas atstāja lielu iespaidu uz atlikušo maču, ne uz brīdi neradot šaubas par Latvijas triumfu.

Izlase maču aizvadīja praktiski optimālajā sastāvā. Malā palika vien Kārlis Čukste un Roberts Mamcičs. Saslimšanas dēļ maču gan izlaida arī Ronalds Ķēniņš.

Kazahstāna jau pirmajā minūtē nopelnīja noraidījumu. Ar ielaistiem vārtiem izlasi par to sodīja Rihards Bukarts. Mača 13. minūtē Latvija savu pārsvaru dubultoja, bet perioda izskaņā panāca jau 3:0.

Otrā perioda sākumā Kazahstāna guva vārtus un šoreiz neļāva latviešiem uzvarēt sausā. Perioda izskaņā gan trīs vārtu pārsvaru mājiniekiem atjaunoja Mārtiņš Dzierkals.

Piektos un pēdējos vārtus mājinieki guva izšķirošā perioda izskaņā, kad precīzs bija Rodrigo Ābols. Hokejistam pirms vārtu gūšanas gan trāpīja ar nūju, liekot tam pamest laukumu uzreiz pēc precīzā raidījuma. Pēcāk viņš gan laukumā atgriezās.

Abas komandas vienojās aizvadīt arī papildlaiku un pēcspēles metienu sēriju treniņu nolūkos. Pagarinājumā vārti netika gūti, bet pēcspēles metienu sērijā šoreiz pārāka bija Kazahstāna. Latvieši realizēja divus bullīšus, kamēr viesi trīs.

Latvija pasaules čempionātu hokejā uzsāks jau piektdien, kad aizvadīs spēli pret ASV. Mača sākums plkst. 16:20.

Latvija - Kazahstāna 5:1 (3:0, 1:1, 1:0)
Vārti: 1:51 Ro. Bukarts 1:0, 12:30 Kulda 2:0, 16:42 Krastenbergs 3:0, 20:47 Mihailiss (Danijars, Volks) 3:1, 34:18 Dzierkals (Smirnovs) 4:1, 57:02 Ābols (Jeļisejevs, Jaks) 5:1
Soda minūtes: 14 - 14
Vārtsargi: Merzļikins - Rumjancevs
Pēcspēles metienu sērija: Dzierkals, Ābols - Volks, Mihailiss, Panjukovs

Sadarbības partneri