Studentu izlase “Baltic Challenge Cup” noslēdz ar uzvaru pār Lietuvas izlase

Ar uzvaru “Baltic Challenge Cup” turnīru sestdien Tallinā noslēdza Latvijas studentu izlase.

Aizvadītajā mačā Ģirta Ankipāna vadītā vienība ar rezultātu 6:1 (2:0, 3:1, 1:0) apspēlēja Lietuvas nacionālo komandu.

Aizvadītajā spēlē Latvijas studentu izlases labā ar diviem precīziem metieniem atzīmējās Verners Fricbergs, bet vēl reizi precīzi bija Sandis Mežaraups, Vladislavs Barkovskis, Ričards Grīnbergs un Toms Opelts. 

Par labāko spēlētāju šajā spēlē Latvijas studentu izlasē tika atzīts vārtsargs Mariuss Bajaruns-Galejs, kurš atvairīja 25 no 26 pretinieku metieniem.

Studentu izlases galvenais treneris Ģirts Ankipāns: "Ņemot vērā, ka tikai dažas dienas pirms turnīra sanācām kopā un viens otru nemaz nezinājām – turnīra laikā izveidojāmies par lielisko kolektīvu. Es ceru, ka decembrī mēs varēsim parādīt tādu pašu sniegumu, kā pēdējā spēlē pret Lietuvu, un universiādē darbosimies ar tādu pašu pārliecību.

Ja analizējām katru spēli atsevišķi, tad ar katru spēli un periodu mēs izlabojām sniegumu. Brīžos, kad zaudējām – mēs redzējām savas kļūdas un mācījāmies. Ja mēs agrāk būtu noticējuši saviem spēkiem, iespējams, turnīra tabulā būtu augstākā pozīcijā. Centīsimies to pārnest uz decembri un Universiādē parādīt cienījamu sniegumu."

Bez Latvijas studentu izlases, mājinieces Igaunijas un Lietuvas vēl šajā turnīrā startē Polijas valstsvienība.

Atgādināsim, ka piektdien Latvijas studenti ar rezultātu 2:5 piekāpās Igaunijas komandai, bet sestdien ar 4:7 piekāpās Polijai.

Darbā ar Latvijas studentu komandu Ankipānam asistē Ronalds Ozoliņš un Artūrs Āboliņš.

No 10. līdz 20. decembrim Latvijas studentu izlase piedalīsies 30. Pasaules Ziemas Universiādē, kas norisināsies Šveices pilsētā Lucernā. Mūsu pretinieki B apakšgrupā būs: Kanāda, Slovākija, ASV un Igaunija.

Sadarbības partneri