Latvija noslēdz dalību čempionātā

Savā pēdējā grupas spēlē, kurā tika izšķirts, kuras komandas varēs turpināt cīņas izslēgšanas spēlēs, Latvija diemžēl piekāpās Vācijas izlasei spēles pamatlaikā ar rezultātu 1:2, tādējādi izstājoties no tālākas cīņas un noslēdzot dalību čempionātā.

 

Abas komandas spēli uzsāka aktīvi, ņemot vērā, ka abām vienībām šī cīņa bija izšķiroša, lai sasniegtu ceturtdaļfinālu. 

Tomēr spēles ievadā veiksmīgāki izrādījās Vācijas hokejisti, kuriem jau mača ceturtajā minūtē izdevās izvirzīties vadībā ar tālu, precīzu metienu vārtu tuvējā augšējā stūrī. 

Lai arī kā Latvija censtos pavērst spēli sev labvēlīgākā gaitā, Vācijai izdevās dubultot savu pārsvaru jau pēc trīs minūtēm, kad no aizvārtes saņemto piespēli neapturot ripu Latvijas vārtos raidīja vāciešu uzbrucēji. 

Perioda turpinājumā abas komandas vēl apmainījās ar noraidījumiem, kuru laikā komandām radās labas vārtu gūšanas iespējas, taču rezultāts periodā vairs nemainījās un nākošo spēles nogriezni Latvijas izlasei nācās uzsākt ar divu vārtu deficītu. 

Otrajā periodā komandas turpināja sīvo cīkstēšanos, taču esot ļoti disciplinētiem un gandrīz viss periods tika aizvadīts bez noraidījumiem. Tas palīdzēja Latvijas izlasei, kura spēles 26. minūtē samazināja rezultāta starpību, pretuzbrukumā pēc lieliska plaukstas metiena vārtus gūstot Rodrigo Ābolam pēc Uvja Balinska rezultatīvas piespēles. 

Trešajā periodā Latvija visiem spēkiem centās atspēlēties un gūt nepieciešamo punktu iekļūšanai ceturtdaļfinālā, taču šoreiz diemžēl mazliet pietrūka un nācās atzīt pretinieku pārākumu ar gala rezultātu 1:2. 

Latvijas izlases vārtos šajā spēlē Jānis Kalniņš atvairīja 19 pretinieku metienus. 

Līdz ar šo spēli Latvija noslēdza dalību savā mājas čempionātā, ierindojoties kopvērtējuma 11. vietā. 

Latvijas izlases sastāvā par turnīra trīs labākajiem spēlētājiem tika atzīti Renārs Krastenbergs, Lauris Dārziņš un Ronalds Ķēniņš. 

Sadarbības partneri