"Galveno uzdevumu esam izdarījuši – būs mums trīs spēles"

Agris Bricis

Latvijas izlase šodien piedzīvoja zaudējumu Vācijas izlasei, tomēr jau rīt būs atkal jāmērojas spēkiem ar šo pašu komandu cīņā par kausu. Pēc spēles savus komentārus sniedza Artis Ābols un Rūdolfs Gusts Lazdiņš.

“Pirmkārt, mēs esam izdarījuši galveno uzdevumu. Braucot uz turnīru, bija garantētas divas spēles, bet mēs gribējām trīs un to galveno uzdevumu esam izdarījuši – būs mums trīs spēles. Šodienas spēles zīmējums man patika krietni labāk un es varu teikt, ka man patika spēle, ļoti zolīda spēle. Vārtsargs arī debitēja, Lazdiņš nospēlēja ļoti zolīdi. Diemžēl viena kļūda mums atveda vārtus. Pašiem bija momenti, bet tos nerealizējām, tomēr tieši saturiski šodienas spēle man patika un tas bija krietns solis uz priekšu, salīdzinot ar vakardienu. Vakar kā attaisnojumu varu minēt divus iemeslus -  pirmkārt, ilgi nav spēlēts, it sevišķi komandas pieredzējušie spēlētāji, otrkārt, gados jaunie vācieši bija ātri, bet viņi nespēlēja tik organizēti, kā to darīja šodienas Vācijas izlase un tāpēc tas hokejs bija tāds haotisks. Spēles zīmējums patika, nepatika zaudēt un rīt mēs mēģināsim labot, kas ir labojams, lai uzvarētu,” stāsta Ābols.


“Pirms spēles bija neliels satraukums, bet, izejot uz iesildīšanos, tas nedaudz pārgāja. Tad, kad skanēja himnas, atkal parādījās mazliet uztraukums, bet pēc pirmā metiena dabūju ieiet spēlē un tad jau spēlēju hokeju no svilpes līdz svilpei, no metiena līdz metienam. Komandas darbu vērtēju ļoti labi, paldies, ka čaļi iedeva superīgu atbalstu debijas spēlē, bloķēja metienus un rādīja kārtīgu komandas darbu. Spēlēt Latvijas izlasē man nozīmē ļoti daudz, vēl pirms gada skatījos pa televīziju kā čaļi spēlē lielajā izlasē. Piedalīties vienā turnīrā, spēlēt vienā komandā un kāpt uz ledus ar komandu nozīmē ļoti daudz. Patīkams moments debitēt valstsvienības sastāvā,” saka Rūdolfs.

Sadarbības partneri