Novembra beigās norisināsies Baltijas Hokeja Līgas turnīrs

Šajā sezonā Baltijas hokeja līga sāksies kā trīs Baltijas valstu hokeja federāciju sadarbība. Pilotu sezonas laikā tiks rīkoti divi apakšgrupu turnīri un fināls ar četrām labākajām komandām - "Final Four". Sešas komandas, kas piedalās turnīrā, sacentīsies divās apakšgrupās, kur katra nosaukta savu dienvidu kaimiņu sportistu vārdā: Sandis Ozoliņš, Latvijas Stenlija kausa ieguvējs, un Darius Kasparaitis, 1992. gada olimpisko spēļu zelta medaļas ieguvējs.

Novembra beigās Tartu Astri Arēnā norisināsies BHL – Ozoliņa grupas pirmais raunds. 27. novembrī, plkst.17:00 norisināsies pirmā grupas spēle “Tartu Välk 494” pret “Kaunas Hockey”. Nākamajā dienā, 28. novembrī, plkst. 16:00 savā starpā tiksies “Kaunas Hockey” un HK “MOGO”, bet grupas turnīra pēdējā dienā, 29. novembrī, plkst. 16:00 par uzvaru cīnīsies “Tartu Välk 494” un HK “MOGO”. Turnīra noslēgumā, 29.novembrī, plkst. 18:30 notiks ceremonija, kurā apbalvos turnīra uzvarētājus.

Tajā pašā laikā, Pramogu Arēnā, norisināsies otras grupas, BHL – KASPARAITIS, spēles. 27. novembrī, plkst. 18:00 savā starpā tiksies komandas “Hockey Punks” un “Narva PSK”. Dienu vēlāk, 28. novembrī, plkst. 16:00 norisināsies spēle “Narva PSK” pret HK “Liepaja”. Savukārt, 29. novembrī, plkst. 15:00 notiks mačs starp komandām HK “Liepaja” un “Hockey Punks”. Turnīru noslēgs ar apbalvošanas ceremoniju plkst. 17:40.

No katras valsts ir 2 klubi, kuri apakšgrupā spēlē viens pret otru un labākās divas komandas no katras grupas iekļūst nākamajā jeb izšķirošajā kārtā. 18.-20. decembrī Rēzeknē, Latvijā, četri spēcīgākie klubi savā starpā spēlēs vienreiz un pēc reitinga tiks noteikts Baltijas hokeja līgas čempions.

Pirmajam Baltijas hokeja līgas čempionam tiks pasniegta trofeja un medaļas, kā arī tiks atzīts labākais vārtsargs, aizsargs, uzbrucējs un MVP (vērtīgākais spēlētājs).

Pēdējo trīs sezonu laikā Igaunijas, Latvijas un Lietuvas hokeja federācijas iepriekš ir kopā organizējušas Baltijas Izaicinājuma kausu, kas šogad diemžēl nenotika.

Sadarbības partneri