Rubīns par savu pirmo NHL līgumu: Sajūtas bija fantastiskas!

Latvijas hokeja aizsargs Kristiāns Rubīns (22) trešdien parakstīja savu pirmo līgumu ar Nacionālās hokeja līgas (NHL) vienību Toronto “Maple Leafs”. Sarunā ar LHF Rubīns stāsta par fantastiskajām sajūtām, liekot parakstu uz vienošanās, un aizvadīto sezonu Amerikas hokeja līgas (AHL) vienībā Toronto “Marlies”.

“Sarunas ar “Maple Leafs” organizāciju uzsākām jau pagājušajā nedēļā. Fiziski līgums tika parakstīts trešdien. Tomēr par vienošanās detaļām sīkāk nevarēšu atklāt, jo ar to nodarbojas mans aģents. Pirmo ko izdarīju pēc līguma parakstīšanas? Devos paskriet,” sarunā ar LHF sacīja Rubīns.

“Būšu atklāts – tas nebūtu iespējams bez manas ģimenes, komandas biedriem, treneru un aģentu palīdzības,” atzina talantīgais latviešu aizsargs. “Paldies visiem, kuri atbalstīja un ticēja.”

22 gadus vecais Rubīns arī pastāstīja par savu aizvadīto sezonu Amerikas hokeja līgā. “Varētu teikt, ka esmu apmierināts. Man izdevās izpildīt sev uzstādīto mērķi – nostabilizēties Toronto “Marlies” pamatsastāvā. Kad uzzināju par NHL piedāvājumu no “Leafs”, sajūtas bija neaprakstāmas.”

Koronavīrusa (Covid-19) pandēmijas laikā Rubīns nolēmis palikt Toronto un dzimtenē atgriezties, kad situācija būs drošāka. “Diemžēl situācija pasaulē nav no drošākajām. Šobrīd ievēroju karantīnas ieteikumus no Amerikas hokeja līgas vadības un Kanādas valdības. Kamēr situācija pasaulē nostabilizēsies, esmu nolēmis palikt Toronto. Nosvinēt līguma parakstīšanu ar ģimeni un draugiem klātienē šoreiz nevarēs.”

Šīs sezonas 47 AHL čempionāta spēlēs Rubīns izcēlās ar 2 vārtu guvumiem, 14 rezultatīvām piespēlēm, 6 soda minūtēm un pozitīvu lietderības koeficientu +1.

Atgādināsim, ka Covid-19 vīrusa izplatības dēļ tika pārtraukta sezona visās ASV profesionālajās sporta līgās.

Latvijas nacionālo hokeja izlasi Rubīns pārstāvēja 2018.gada pasaules čempionātā Dānijā, kur Boba Hārtlija vadītajai vienībai palīdzēja sasniegt ceturtdaļfinālu. Astoņās spēlēs Rubīna kontā vārti, rezultatīva piespēle un lietderības koeficients +1.

Sadarbības partneri