"Olimp" sagādā "Kurbads" pirmo zaudējumu šosezon

FOTO: Guntis Lazdāns

„Optibet” hokeja Virslīgā sezonas pirmo zaudējumu nācās piedzīvot „Kurbadam”, kas savā laukumā ar 1:3 piekāpās „Olimp”. Tikmēr „Liepāja” kopvērtējumā nonāca punkta attālumā no līderpozīcijām, ar 5:3 pārspējot „Rīgu”.

„Kurbads” bija pratis izvairīties no zaudējuma līdz pat brīdim, kad novembris jau pārkāpis savu vidusposmu. „Kurbads” bija uzvarējis visās 13 iepriekšējās spēlēs, trīs no tām ar papildlaika palīdzību. Šodien „Kurbada” iespaidīgā sērija pārtrūka.

„Olimp” izdevās izvirzīties vadībā jau spēles trešajā minūtē, kad vārtus guva Sandis Mežaraups, bet, lai arī pirmajā periodā nedaudz vairāk uzbruka „Kurbads”, 19. minūtē „Olimp” nokārtoja arī 2:0. Par to parūpējās pieredzējušais Aleksejs Širokovs.

Otrā perioda sākumā „Olimp” iegāza mazākums, un Lauris Bajaruns „Kurbadam” vienus vārtus atguva. Perioda vidū spēle tika negaidīti pārtraukta, jo tika izsists laukuma apmales stikls, kas deva iespēju „Kurbadam” nedaudz atgūt spēkus pēc vairākiem mazākumiem pēc kārtas. „Kurbadam” otrajā periodā bija pieci mazākumi pēc kārtas, taču „Olimp” savu pārsvaru neizdevās palielināt.

Trešajā periodā toties trīsreiz pēc kārtas vairākumā varēja spēlēt jau „Kurbads”, bet tas rezultātu nedeva. Savukārt centieni panākt neizšķirtu ar sestā laukuma spēlētāja palīdzību noveda pie tā, ka „Olimp” rindās Renārs Cipruss pēdējā minūtē panāca 3:1.

Tikmēr „Liepāja” savā laukumā ar 5:3 apspēlēja „Rīgu”. Ar trim punktiem izcēlās Klāvs Plānics, bet pa diviem punktiem Reinim Demiteram un Klāvam Plānicam. „Rīgai” 1+1 sakrāja Raimonds Vītoliņš.

„Rīgai” izdevās izcils mača sākums, līdz 71. sekundei panākot 2:0 savā labā. Tas lika „Liepājai” jau uzreiz iztērēt pusminūtes pārtraukumu, taču līdz perioda beigām liepājnieki bija paspējuši panākt 2:2. Plānica un Freija vārti otrajā periodā deva pārsvaru jau „Liepājai”, kas arī tika nosargāts līdz spēles beigām.

Sadarbības partneri