"Kurbads" finālsērijā gūst pirmo uzvaru!

FOTO: Guntis Lazdāns

„Optibet” hokeja līgas finālsērijā „Kurbads” samazinājis savu deficītu līdz 1-2, šovakar savā laukumā pieveicot „Mogo” ar 3:1. Visus trīs vārtus „Kurbadam” guva bijušie Latvijas izlases spēlētāji – Mārtiņš Cipulis, Jānis Sprukts un Koba Jass. Savukārt „Mogo” rindās izcēlās Rihards Marenis.

„Kurbads” sērijas pirmās divas spēles aizvadīja izbraukumā un abās zaudēja, kas nozīmēja, ka šovakar uzvara bija obligāti nepieciešama, citādi draudētu atkārtoties pusfinālsēriju scenārijs, kad abas sērijas beidzās ar 4-0. „Kurbadam” izdevās izvairīties no šādas iespējamības un ar uzvaru sērijas trešajā mačā no jauna iekurt intrigu finālā.

Mača ievads veiksmīgāks gan izdevās „Mogo” hokejistiem, kuri izturēja savu pirmo mazākumu un mazākuma pēdējās sekundēs arī izvirzījās vadībā. Vārtus guva Rihards Marenis, kura atrašanās „Mogo” pieteikumā izslēgšanas spēlēs bija raisījusi karstas publiskās diskusijas un protestus no „Kurbada” puses.

„Kurbadam” izdevās atspēlēties otrā perioda pašā sākumā, kad neizšķirtu panāca Mārtiņš Cipulis. Savukārt 39. minūtē „Kurbadam” vadībā ļāva izvirzīties cita bijušā Latvijas izlases hokejista Jāņa Sprukta vārtu guvums. Jāpiemin, ka gan Cipulim, gan Spruktam rezultatīvi asistēja Mārtiņš Gipters.

„Kurbads” savu pārsvaru vēl vairāk nostiprināja trešā perioda sākumā, kad Kobam Jasam izdevās reabilitētes par savu neveiksmi bullīšos iepriekšējā mačā – viņš panāca 3:1 savas komandas labā, izmantojot Jura Štāla piespēli. Perioda turpinājumā izcēlās asumi, kas noveda pie desmit minūšu noraidījumiem Edgaram Brancim un Deividam Sarkanim. „Mogo” aktīvi centās samazināt rezultāta starpību, pieprasīja pārtraukumu mača pēdējā minūtē un atstāja savus vārtus tukšus pamatlaika pēdējās 20 sekundēs, taču no zaudējuma šoreiz neizglābās.
Sērijas nākamā spēle norisināsies pēc divām dienām.

”Kurbads”-”Mogo” 3:1 (0:1, 2:0, 1:0)

Vārti: 9:07 Marenis (Gricinskis, Cinks) (maz.) 0:1, 20:25 Cipulis (Gipters) 1:1, 38:17 Sprukts (Gipters) 2:1, 42:56 Jass (Štāls) 3:1
Metieni: 24:23
Vārtsargi: Uldis Čalpa – Henrijs Ančs

OHL finālsērija 2019

Datums Rezultāts Spēle Vieta
21.03. 3:2 Mogo - Kurbads Mogo ledus halle
23.03. 4:3 (PM) Mogo - Kurbads Mogo ledus halle
25.03. 3:1 Kurbads - Mogo Kurbads ledus halle
27.03. 19:40 Kurbads - Mogo Kurbads ledus halle
29.03.*   Mogo - Kurbads Mogo ledus halle
31.03.*   Kurbads - Mogo Kurbads ledus halle
02.04.*   Mogo - Kurbads Mogo ledus halle

Saistītie raksti

Sadarbības partneri