Latvijas izlases kapteinis - Roberts Bukarts, asistēs viņam četri hokejisti

FOTO: Ilmārs Znotiņš

Latvijas hokeja valstsvienības kapteinis pasaules čempionātā, kas nedēļas beigās sāksies Dānijā, būs uzbrucējs Roberts Bukarts, bet kapteiņa asistenta pienākumus veiks Miks Indrašis, Miķelis Rēdlihs, Andris Džeriņš un Kristaps Sotnieks.

27 gadus vecais Bukarts kapteiņa lomā būs pirmo reizi pasaules čempionātā. Rezultatīvajam uzbrucējam, kurš pēdējās trīs sezonās bijis viens no rezultatīvākajiem spēlētājiem Čehijas ekstralīgā, šis būs sestais pasaules čempionāts un ceturtais pēc kārtas. 30 mačos pasaules čempionātos Bukarts guvis četrus vārtus un atdevis astoņas rezultatīvas piespēles.

Bukarta vienaudzis Miks Indrašis aizvadītajā sezonā bija Rīgas "Dinamo" rezultatīvākais spēlētājs un arī kapteinis. Indrašim šis būs jau septītais pasaules čempionāts pēc kārtas. 33 gadus vecais Miķelis Rēdlihs aizvadīs savu 12. pasaules čempionātu, 30 gadus vecajam Andrim Džeriņam devītais, bet 31 gadu vecajam Kristapam Sotniekam - desmitais.

Komanda uz Dāniju dosies rītdien pulksten 13:30 no Rīgas lidostas. Uz Dāniju dosies visi šobrīd sastāvā palikušie kandidāti, pēc skaita 26. 

Pirmo spēli pasaules čempionātā Latvija aizvadīs sestdien, tiekoties ar Norvēģiju. Tāpat Latvijai B grupā būs jāspēlē pret Somiju, Dienvidkoreju, ASV, Vāciju, Kanādu un mājinieci Dāniju. Lai iekļūtu ceturtdaļfinālā, jāizcīna vismaz ceturtā vieta grupā, savukārt, lai nosargātu vietu elitē un neizkristu uz 1. divīziju, komanda nedrīkst palikt pēdējā pozīcijā grupā.

Latvijas hokeja izlase 2018

Vārtsargi: Kristers Gudļevskis, Matīss Kivlenieks un Elvis Merzļikins.
Aizsargi: Uvis Balinskis, Oskars Cibuļskis, Ralfs Freibergs, Guntis Galviņš, Kristiāns Rubīns, Edgars Siksna, Kristaps Sotnieks un Kristaps Zīle.
Uzbrucēji: Rodrigo Ābols, Oskars Batņa, Rūdolfs Balcers, Rihards Bukarts, Roberts Bukarts, Andris Džeriņš, Miks Indrašis, Ņikita Jevpalovs, Mārtiņš Karsums, Ronalds Ķēniņš, Gints Meija, Vitālijs Pavlovs, Frenks Razgals, Miķelis Rēdlihs un Gunārs Skvorcovs.

 

Sadarbības partneri