Latvijas klubu izlase sakauj lietuviešus un izcīna Baltijas kausu

FOTO: Guntis Lazdāns

Sestdien Volvo ledus hallē Imantā Latvijas klubu hokeja izlase Baltijas kausa izcīņas spēlē ar rezultātu 6:2 sagrāva Lietuvas valstsvienību.

Latvijas klubu otrā izlase dienas pirmajā spēlē bez lielām grūtībām apspēlēja Igaunijas valstsvienību (6:0), bet dienas otrajā spēlē Latvijas klubu pirmā izlase tikās ar Lietuvu, kas vakardien ar 6:2 pieveica Latvijas klubu otro izlasi.

Latvijas pārākums šoreiz neradīja šaubas, jau no mača sākuma latviešiem piederēja milzīgs pārsvars, un pirmajā trešdaļā to izdevās pārvērst divos vārtu guvumos. Precīzi meta Aleksandrs Novikovs un Mārtiņš Gipters, kurš realizēja vairākumu. Otro trešdaļu Latvija sāka ar Rūdolfa Prūša pirmajiem un Novikova otrajiem vārtiem mačā, bet trešdaļas vidū vēlreiz izmantoja vairākumu, Gatim Gricinskim panākot jau 5:0.

Pēc piektajiem ielaistajiem vārtiem lietuvieši nolēma mainīt vārtsargu, savulaik Latvijas čempionātā Jūrmalas komandas rindās uzspēlējušā Sima Baltruna vietā vārtu drošību uzticot 18 gadus vecajam Edvinam Karlam, kurš hokeja zinības apguvis arī Daugavpilī, vēlāk tās turpinās gūt Zviedrijā, bet šosezon spēlē vienā no Ziemeļamerikas zemajām junioru līgām.

Sešas minūtes pēc pēdējās trešdaļas sākuma kapitulēja arī jaunais lietuviešu vārtsargs, kad precīzi meta Andris Siksnis, bet sausā nepalika arī viesi. 49. minūtē 35 gadus vecais veterāns Dovids Kulevičs guva pirmos Lietuvas vārtus, bet pusotru minūti pirms beigām Latvija ielaida vēl vienus, turklāt spēlējot mazākumā. 20 gadus vecais Iļja Cetvertaks, kurš arī spēlē Ziemeļamerikas junioros, iemeta otros viesu vārtus. Uzvara gan apdraudēta netika ne brīdi, un Latvija svinēja panākumu ar 6:2, tiekot pie uzvaras arī visā turnīrā.

V Komanda S U UP ZP Z Vārti P
1. Latvija 3 3 0 0 0 19:6 9
2. Latvija-2 3 1 0 0 2 12:12 3
3. Igaunija 3 1 0 0 2 4:14 3
4. Lietuva 3 1 0 0 2 9:12 3

AVOTS: Sportacentrs.com

Saistītie raksti

Sadarbības partneri