Latvijas klubu izlases treneris: Šī bija izcila pieredze

FOTO: VasbyIK

Šajā nedēļās sākumā Latvijas klubu hokeja izlase aizvadīja divas izbraukuma pārbaudes spēles ar Zviedrijas trešās līgas komandām - “Vasby IK” un “Borlange HF”. Par gūto pieredzi šajos mačos sarunā ar LHF dalījās mūsu komandas galvenais treneris Valērijs Kuļibaba.

Pirmajā cīņā pirmdien Latvijas klubu izlase ar 2:3 piekāpās “Vasby IK” vienībai, bet dienu vēlāk ar 1:5 cieta neveiksmi pret “Borlange HF”.

“Šī bija izcila pieredze,” atzina Kuļibaba. “Tagad mums bija iespēja salīdzināt Latvijas hokeja līmeni ar Zviedrijas. Uzskatu, ka Zviedrijas trešā līga ir aptuveni tikpat spēcīga kā mūsu Optibet hokeja čempionāts (OHL).

Arī Zviedrijas trešā līgā nespēlē profesionāļi. Šajā čempionātā cīnās gados jaunie puiši vai arī tie, kas strādā un nodarbojas ar hokeju. Mums bija iespēja aplūkot un salīdzināt spēlētāju dotības laukumos, kurus viņi ieguvuši savās valsts hokeja skolās. Zviedrijā visi izcili slido un meistarīgi darbojas ar ripu, to šajā valstī iemāca no bērnības. Viņiem ir perfekta hokeja audzināšanas sistēma.

Savukārt, ja runājam par pašām spēlēm – pirmajā mačā mums bija lieliskas iespējas, taču nespējām tās realizēt. “Vasby” no četrām iespējām izmantoja trīs, bet mēs no desmit tikai divas. Otrajā spēlē bija manāms neliels nogurums, kas mums patraucēja izcīnīt panākumu, taču puiši cīnījās līdz galam.”

Zviedrijas trešās līgas čempionātā “Vasby IK” ar 42 punktiem 12 komandu konkurencē ieņem ceturto vietu Austrumu konferencē, bet “Borlange HF” ar 46 punktiem ieņem ceturto pozīciju Rietumu konferencē.

Latvijas klubu izlasē šoreiz netika iekļauti spēlētāji no HK “Kurbads” un “Liepāja/Optibet” komandām.

Klubu izlase šosezon piedalījusies divos “Crowns Baltic Challange Cup” posmos Tallinā un Klaipēdā. Abos turnīros mūsu komanda izcīnīja pārliecinošus panākumus.

“Crowns Baltic Challenge Cup”  trešais un noslēdzošais posms norisināsies no 16. līdz 18.februārim Latvijā.

Sadarbības partneri