Zviedru organizācija "Crowns" kļūst par Baltijas valstu hokeja turnīra ģenerālsponsoru

Hokeja turnīrs starp Baltijas valstīm oficiāli ieguvis tā galvenā sponsora vārdu nosaukumā un līdz ar jauno hokeja sezonu tiks dēvēts par “Crowns Baltic Challenge Cup”.

Triju Baltijas valstu hokeja organizācijas vienošanos ar “Sweden Crowns” noslēgušas uz trim nākamajām sezonām – līdz 2020.gadam.

Sākot no gaidāmās sezonas “Crowns Baltic Challenge Cup” sastāvēs no trīs atsevišķiem posmiem, kas norisināsies Igaunijā, Lietuvā un Latvijā. Katrā no tiem startēs trīs nemainīgas komandas – Igaunijas izlase, Lietuvas izlase un Latvijas klubu valstsvienība, kā arī katra posma organizatoram ir tiesības pieaicināt klāt vēl vienu - ceturto komandu.

2017./2018.gada “Crowns Baltic Challenge Cup” pirmais spēļu posms risināsies no 25. līdz 27.augustam Tallinas ledus hallē “Tondiraba Ice Arena”. Šajā posmā ceturtā komanda būs Zviedrijas pirmās līgas vienība “Hammarby”.

Kausa izcīņas otrais posms no 10. līdz 12.novembrim notiks Klaipēdā, Lietuvā, bet noslēdzošais trešais - no 16.līdz 18.februārim tiks izspēlēts Latvijā. Hokeja spēļu norises vieta Latvijā tiks apstiprināta tuvākajā laikā.

Zviedru organizācijas “Crowns”prezidents Nils Andersons (Nils Andersson): “Crowns” ir zviedru organizācija, kuras dalībnieki pēdējos 40 gadus ir bijuši augstākā līmeņa hokeja speciālisti valstī. “Crowns” mīl hokeja spēli un vēlas veicināt šī sporta veida attīstību dažādos līmeņos un reģionos. Mūsu ambiciozais mērķis ir startēt ar savu komandu Kontinentālajā hokeja līgā (KHL). “Crowns” komandas mājas spēles tiks aizvadītas Tallinā, taču sacentīsimies arī citās valstīs, ja organizācija un tās partneri to uzskatīs par nepieciešamu. Ceram, ka “Crowns Baltic Challenge Cup” attīstīs hokeju Baltijas valstīs, jo īpaši, Igaunijā. “Crowns” kā organizācija vēlas ietekmēt hokeja attīstību, līdzi jušanu šim sporta veidam un veidot spēcīgu mārketingu. Cits mērķis ir “būvēt tiltus” un attīstīt sadarbību starp Skandināvijas un Baltijas valstīm gan hokejā, gan arīdzan citās jomās. Organizācijas pārstāvji sagaida trīs aizraujošas sadarbības gadus šīs starptautiskās vienošanās ietvaros.”

Igaunijas Hokeja asociācijas valdes priekšsēdētājs Rauno Paras (Rauno Parras): “Esmu ļoti gandarīts, ka ir aizsācies jauns “Crowns Baltic Challenge Cup“ posms. Turnīrs, kuru mēs organizējām pagājušā gada novembrī Tallinā ir pārtapis par starptautiskām sacensībām, tādējādi piešķirot Baltijas hokejam jaunu dvesmu. Sadarbība ar „Crowns“ mums ļaus aizvien celt hokeja līmeni. Šis turnīrs dos būtisku pienesumu Igaunijas hokeja valstsvienībai, ļaujot sacensties augsta līmeņa spēlēs, kas ir nozīmīgi labu rezultātu sasniegšanā Pasaules čempionātā.“

Latvijas Hokeja Federācijas prezidents Aigars Kalvītis: “Crowns Baltic Challenge Cup“ ir lieliska iespēja stiprināt sadarbību starp hokeja profesionāļiem Baltijas valstīs. Spēlētājiem, jo īpaši jaunajiem, tā ir iespēja sacensties augstā līmenī un sekmīgi sagatavoties Pasaules čempionātam hokejā. Esmu gandarīts, ka katrā posmā ceturtās komandas lomu ieņems kāda spēcīga vienība. Tas nozīmē, ka tiks aizvadīts turnīrs ar sīvāku cīņu starp komandām. Latvijas izlase ar prieku sacentīsies ar spēlētājiem no tuvākajām kaimiņvalstīs un esmu pārliecināts, ka mēs redzēsim augsta līmeņa hokeju.“

Petrs Nauseda (Petras Nauseda) Lietuvas Hokeja federācijas prezidents: „Šis ir jauns sākums hokeja attīstībā Baltijas valstīs. Es patiesi ceru, ka „Crowns Baltic Challenge Cup“ parādīs arī mūsu kopīgo spēju veidot spēcīgu mārketingu. Katrai no komandām, kas startēs novēlu lielisku turnīru un daudz pozitīvu mirkļu jaunajā sezonā. Arī sponsoriem un partneriem es novēlu būt apmierinātiem ar sportisko sniegumu! Mums ir liels gods strādāt kopā ar profesionāliem kolēģiem no Igaunijas un Latvijas hokeja organizācijām.“

Sadarbības partneri