Paziņojums saistībā ar “Olimp” komandas spēļu krekliem

Pēc tikšanās starp Latvijas Hokeja federāciju (LHF), Optibet Hokeja Līgas (OHL) komandu “Olimp” un Valsts valodas centru, noskaidrojās, ka “Olimp” kluba spēļu krekliem preču zīmi drīkst atainot arī kirilicā.

Kā atzina Valsts valodas centra pārstāvis, preču zīmes “Olimp”, kas rakstīta kiriliskā alfabēta burtiem un kas konkrētajā gadījumā sakrīt arī ar komandas nosaukumu, izvietošana uz komandas formas tērpiem nav Valsts valodas likuma prasību pārkāpums. Valsts valodas likums regulē nosaukumu veidošanas kārtību, un konkrētajā gadījumā pārpratumu rada fakts, ka preču zīme “Olimp” sakrīt ar komandas nosaukuma transkripciju latīņu alfabēta burtiem.

“Liels paldies Valsts valodas centram, kuri atrada iespēju tikties ar mums un LHF vadību,” sacīja “Olimp” komandas vadītājs Nikolajs Sirotkins. “Uzvārdi uz “Olimp” spēļu krekliem tiks rakstīti ar latīņu alfabēta burtiem, kā tas noteikts OHL čempionāta nolikumā. Tāpat solām redzamā vietā uz krekliem izvietot “Olimp” komandas nosaukumu arī ar latīņu alfabēta burtiem.”

 

 

 

Sadarbības partneri