HK "Kurbads" nonāk uzvaras attālumā no OHL čempionāta fināla!

Trešo zaudējumu "Optibet" hokeja līgas (OHL) pusfināla sērijā piedzīvoja "Zemgale/LLU", kas savā laukumā ar 1:2 piekāpās "Kurbadam". Uzvaras vārtus piecas minūtes pirms sirēnas guva Mārtiņš Cipulis.

irmajās divās spēlēs jelgavnieki nav spējuši gūt vārtus, piedzīvojot divus zaudējumus – 0:3 un 0:4. Šodien pirmā laba iespēja pārspēt „Kurbada” vārtsargu Uldi Čalpu mājiniekiem bija mača trešajā minūtē, kad „Zemgale/LLU” pirmo reizi spēlēja vairākumā, jo Juris Štāls tika noraidīts uz divām minūtēm. Rezultāts netika atklāts, un drīz jau jelgavnieki palika mazākumā, veiksmīgi to izturot.

Trešdaļas laikā viesu hokejisti uzbruka aktīvāk, un divas reizes Rihardam Cimermanim palīdzēja vārtu stabs. Tomēr perioda pēdējā minūtē mājinieku hokejisti un līdzjutēji varēja gavilēt – uzbrukuma laikā Artūrs Homjakovs tika pie ripas, viņa priekšā bija tukšie vārti, un uzbrucējs savu iespēju izmantoja – 1:0.

Uzreiz pēc pārtraukuma lieliska iespēja palielināt pārsvaru bija Ričardam Bernhardam, kurš vienatnē izskrēja pret Čalpu, taču rezultāts nemainījās. Uzreiz pēc šīs epizodes laukumā izcēlās asumi, un uz noraidīto soliņu devās abi brāļi Homjakovi, viens no kuriem pārstāv „Zemgali/LLU”, bet otrs – „Kurbadu”. Gan Artūrs, gan Edgars saņēma pa desmit soda minūtēm. Perioda turpinājumā sekoja divi noraidījumi pēc kārtas viesu sastāvā, un Čalpam bija jārāda visa sava meistarība, lai neļautu jelgavniekiem dubultotu pārsvaru. Īpaši labs moments „Zemgales/LLU” hokejistiem bija Kobas Jasa noraidījuma laikā, kad Rūdolfs Prūsis no aizvārtnes piespēlēja Vladislavam Adeļsonam, kurš bija vienatnē vārtu priekšā. Neviens netraucēja izdarīt metienu, tomēr uzbrucējs neizmantoja savu izdevību.

Trešajā trešdaļā tika nospēlētas 47 sekundes, kad viesi no Rīgas panāca izlīdzinājumu. Komandas pretuzbrukuma laikā "Kurbada" leģionārs Konstantīns Puškarjovs izdarīja piespēli no viena iemetiena apļa uz otro, un bijušais jelgavnieku hokejists Lauris Rancevs bija precīzs vienā pieskārienā – 1:1. Turpinājumā jau „Kurbada” vārtsargu izglāba vārtu stabs pēc Juliāna Misjus metiena, bet nākamajā epizodē tikai Riharda Cimermaņa meistarība ļāva jelgavniekiem noturēt neizšķirtu.

Komandas turpināja apmainīties ar uzbrukumiem, bet piecas minūtes pirms pamatlaika beigām Mārtiņš Cipulis aizskrēja pretuzbrukumā, un ar metienu no iemetiena apļa izvirzīja „Kurbadu” vadībā, gūstot savus trešos vārtus sērijā – 1:2. Mača galotnē „Zemgales/LLU” treneri nomainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju, taču nepaspēja izglābties, piedzīvojot trešo zaudējumu sērijā. Ceturtā, un iespējams pēdējā spēle šajā pārī norisināsies 11. martā Jelgavā.

”Optibet” hokeja līga, pusfināls, 9. marts

Zemgale/LLU – Kurbads 1:2 (1:0; 0:0; 0:2)
Vārti: 19:01 A. Homjakovs (Feoktistovs, Misjus) 1:0, 40:47 Rancevs (Puškarjovs) 1:1, 55:11 Cipulis (Upītis) 1:2
Metieni: 36:29
Iemetieni: 26:37
Soda minūtes: 14:18
Vārtsargi: Rihards Cimermanis (līdz 59:30) – Uldis Čalpa

Sadarbības partneri