Jaunā hokeja sezona rit pilnā sparā - visas Latvijas hokeja valstsvienības ir uz laukuma

FOTO: Guntis Lazdāns

Lai arī jaunā hokeja sezona ir nule kā sākusies, Latvijas hokeja valstsvienību spēļu grafiks jau ir cieši saplānots – šodien, 8.novembrī, sākas pirmās pārbaudes spēles. Arī šajā sezonā Latvijas Hokeja federācijas (LHF) uzstādījums ir nemainīgs: ļaut parādīt šajās spēlēs labu sniegumu iespējami plašākam spēlētāju lokam, tā atklājot aizvien jaunus talantus, kuri Latvijai pasaules hokeja arēnā ļautu izskanēt vēl plašāk un pamatīgāk.

“Jaunā hokeja sezona solās būt spraiga, jo mūsu hokeja izlasēm ir ļoti ambiciozi mērķi. Līdzšinējā pieredze liecina, ka ļoti nozīmīga loma šo mērķu īstenošanā ir ne vien hokejistu profesionalitātei un fanu atbalstam, bet arī sponsoriem. Ļoti novērtējam Latvijas hokeja valstsvienību lielfana – BITES – aktivitātes hokeja fanošanas tradīciju izkopšanā pagājušajā sezonā – kopā mēs tiešām spējām paveikt vairāk! Tāpēc man ir prieks, ka LHF un BITES sadarbība turpināsies arī jaunajā hokeja sezonā,” norāda LHF ģenerālsekretārs Viesturs Koziols.

Atklājot jauno hokeja sezonu, otrdien, 6.novembrī, Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidents Aigars Kalvītis un mobilo sakaru operatora BITE vadītājs Kaspars Buls svinīgi parakstīja sadarbības līgumu, kas turpinās pērn noslēgto vienošanos par atbalstu Latvijas hokeja valstsvienībām arī 2018./2019.gada hokeja sezonā.

“Nav šaubu – hokejs ir Latvijas nacionālais sporta veids. Tāpēc lepojamies, ka BITE var pielikt roku šī sporta veida izaugsmes veicināšanā. Esmu pārliecināts, ka šajā sezonā mums kopīgiem spēkiem izdosies sasniegt vēl augstākas virsotnes! Ar nepacietību gaidām ikgadējos hokeja svētkus maijā un ceram ieraudzīt Latvijas vārdu Pasaules čempionāta hokejā (PČ) labāko komandu top 4!” tā BITE vadītājs Kaspars Buls.

Pērnā gada pētījuma “Latvijas sporta veidu tops” rezultāti liecina, ka hokejs ir skatītākais sporta veids Latvijā. Arī LHF pārstāvji atzīst, ka Latvijas hokeja fanu aktivitāte nebeidz pārsteigt – viņi ir labi dzirdami un pamanāmi gan vietējās, gan izbraukuma spēlēs, bet īpaši – PČ un Olimpiskajās spēlēs. Jau šonedēļ hokeja faniem ir iespēja likt lietā visu savu jaudu un sākt iesildīties lielajam hokeja fanošanas maratonam visas sezonas garumā, Latvijas hokeja valstsvienības sāk savas pirmās spēles. 

U-16 izlase mērosies spēkiem ar vienaudžiem Norvēģijā

Latvijas U-16 izlase izmantos IIHF starptautisko “logu”, lai dotos uz Skieni (Norvēģija), kur 8., 9., un 10.novembrī aizvadīs pārbaudes spēles pret Norvēģijas vienaudžiem. Šosezon U-16 izlase piedalīsies vairākos starptautiskos turnīros, līdz ar to iespēja apliecināt savus spēkus būs daudziem šā vecuma jauniešiem.

U-17 izlase Minskā piedalīsies Prezidenta kausā

Latvijas U-17 hokejisti pārbaudes spēļu ietvaros piedalīsies Prezidenta kausa izcīņā Minskā, kur jau 8.novembrī tā tiksies ar Kazahstānas komandu, dienu vēlāk spēkosies ar Krievijas U-16 komandu, bet turnīru noslēgs 10.novembrī ar cīņu pret mājiniekiem – baltkrieviem.

U-18 spēlēs Ozolnieku hallē

Latvijas U-18 jauniešu izlase, kura pērn PČ pirmās divīzijas A grupas spēlēs izcīnīja ceļazīmi uz elites divīziju, 8., 9., un 10.novembrī Ozolnieku ledus hallē spēkosies ar Norvēģijas hokejistiem. Nākamā gada PČ, kas norisināsies Zviedrijas pilsētās Ūmeo un Ērnšeldsvīkā, Latvijas izlase savā divīzijā spēlēs vienā apakšgrupā ar ASV, Krieviju, Slovākiju un mājinieci Zviedriju.

U-20 startēs turnīrā Dānijā

Latvijas U-20 izlase šajās dienās piedalīsies turnīrā Vojensā, Dānijā. Savā pirmajā spēlē, kas norisināsies 8.novembrī, tā spēkosies ar Dānijas izlasi, bet turnīru noslēgs 9.novembrī ar cīņu pret Baltkrieviju. Latvijas U-20 nacionālā izlase arī šogad spēlē pirmās divīzijas A grupā.

Latvijas vīriešu hokeja izlase pirmās spēles aizvadīs Minskā

“Euro Ice Hockey Challenge” turnīra, kas norisinās Minskā, pirmo spēli Latvijas pieaugušo hokeja izlase aizvadīs 8.novembrī. Tās pirmie pretinieki šajā turnīrā būs Slovēnijas komanda. Dienu vēlāk Latvijas hokejisti tiksies ar Franciju, bet turnīru noslēgs 10.novembrī ar spēli pret Baltkrieviju.

Latvijas sieviešu hokeja izlase spēlēs Valmieras ledus hallē

Latvijas sieviešu hokeja izlase pirmajās PČ pārbaudes spēlēs, kas 10. un 11. novembrī norisināsies Valmieras ledus hallē, spēkosies ar Polijas valstsvienību. Tieši Polijas izlase būs viena no tās pretiniecēm 2019. gada PČ Pekinā, kur mūsu dāmas startēs pirmās divīzijas B grupā. Šajā grupā spēlēs arī Kazahstānas, Dienvidkorejas, Nīderlandes un Ķīnas izlases.

Latvijas klubu izlase spēlēs Viļņā

No 8. līdz 11.novembrim Viļņā, Lietuvā, norisināsies “Turkish Airlines Baltic Challenge Cup” turnīrs, kurā spēkiem mērosies divas klubu izlases – Latvija un Baltkrievija, kā arī četras nacionālās valstsvienības: Lietuva, Igaunija, Japāna, Rumānija. B apakšgrupā cīnīsies Latvija, Igaunija un Rumānija.

Plašāka informācija par Latvijas hokeja valstsvienību spēlēm: https://lhf.lv/lv/izlases

 

Sadarbības partneri