Naumovs atvaira 71 metienu zaudējumā, Liepājai otrā uzvara sezonā

Foto: Jekaterina Urošļeva

„Optibet” hokeja līgā pie uzvarām šodien tika„Liepāja”, kas guva divus vārtus mazākumā un ar 4:1 pārspēja HS „Rīga”, un „Zemgale/LLU”, kas ar 3:0 atstāja sausā „Lido”, neskatoties uz to, ka „Lido” vārtos 71 metienu atvairīja Antons Naumovs.

Turnīra pastarīte „Lido” šodien aizvadīja visnotaļ pieklājīgu pirmo periodu pret pagājušās sezonas finālisti „Zemgali/LLU”, kurā vārtus neielaida un arī aktīvi uzbruka (metieni attiecība 12:18). Taču otrajā periodā „Lido” vārtsarga Antona Naumova slodze pieauga teju līdz maksimumam. Viņa komanda daudz spēlēja mazākumā, un „Zemgales/LLU” uzbrukumi neatslāba gandrīz ne uz mirkli. Vienā vairākumā „Zemgales” aizsargs Kalvis Ozols paspēja viens pats izdarīt sešus metienus no zilās līnijas, bet otrajā periodā kopumā protokolā reģistrēti 36 metieni pa Naumova vārtiem (gandrīz vidēji divi minūtē).

Taču bijušais HK „Rīga” vārtsargs Naumovs, Latvijas izlases ilggadējā vārtsarga Sergeja Naumova dēls, otrajā periodā pārspēts tika tikai vienreiz – 34. minūtē Vladislavs Adeļsons realizēja vairākumu.

Trešā perioda sākumā mazākumā nokļuva Jelgavas komanda, taču uzreiz pēc tā izturēšanas sekoja otrais vārtu guvums, par ko parūpējās Ozols. 50. minūtē savu trešo punktu šodienas spēlē guva Adeļsons, nokārtojot spēles gala rezultātu 3:0. Mača izskaņā netrūka asumu un vēl vairāku noraidījumu, bet goda vārtus „Lido” neizdevās gūt. Abu komandu sastāvos par labākajiem spēlētājiem tika atzīti vārtsargi – Zemgales vārtos sauso spēli aizvadījušais Reinis Petkus un „Lido” vārtos Naumovs, kurš atvairīja 71 no 74 pretinieku metieniem, uzstādot pārliecinošu sezonas rekordu šajā ziņā.

Tikmēr dienas otrajā spēlē „Liepāja” ar 4:1 Rīgā pieveica HS „Rīga”, gūstot savu otro uzvaru sezonā. Liepājnieki vadībā izvirzījās otrā perioda sākumā, kad precīzi meta Roberts Lipsbergs, bet līdz otrajiem vārtiem bija jāpagaida līdz trešā perioda sākumam. Tad „Liepājai” izcili veiksmīgs izrādījās Iļjas Žukova noraidījums, jo mazākumā 40 sekunžu intervālā tika gūti uzreiz divi vārti – „Rīgas” vārtsargu pārspēja Frenks Razgals un Egīls Kalns.

Mača izskaņā komandas apmainījās ar vārtiem vairākumā, kas noveda pie rezultāta 4:1, bet tiesnešiem pēdējās 15 minūtēs darba netrūka, uz abām pusēm piešķirot daudzus noraidījumus, ieskaitot soda metienu uz „Rīgas” vārtiem, ko nerealizēja Razgals, un 5+20 lielo noraidījumu „Rīgas” uzbrucējam Vladislavam Koniševam.

”Rīga” - ”Liepāja” 1:4 (0:0, 0:1, 1:3)

Vārti: 24:38 R. Lipsbergs (Kalns) 0:1, 43:32 Razgals (maz.) 0:2, 44:15 Kalns (maz.) 0:3, 47:28 Jevdokimovs (vair.) 1:3, 48:14 Razgals (Mamčičs, R. Lipsbergs) 1:4
Metieni: 10:20
Vārtsargi: Artūrs Šilovs – Kristaps Nazarovs

”Lido”-”Zemgale/LLU” 0:3 (0:0, 0:1, 0:2)

Vārti: 33:36 Adeļsons (Homjakovs, Misjus) (vair.) 0:1, 45:52 Ozols (Adeļsons, Misjus) 0:2, 49:12 Adeļsons (Begovs) 0:3
Metieni: 26:74
Vārtsargi: Antons Naumovs – Reinis Petkus

Sadarbības partneri