9680 skatītāju priekšā Latvijas izlase sīvā cīņā piekāpjas Kanādai

Pilnu tribīņu priekšā pārbaudes spēli aizvadījušas Latvijas un Kanādas hokeja izlases. Ar pieciem uzbrucēju trijniekiem spēlējošie mājinieki cīnījās atzīstami, tomēr piedzīvoja zaudējumu ar 0:2. Jāatzīmē, ka viesu rindās abus vārtus guva aizsargi - Marks-Andrē Granjāni un Mets Robinsons.

''Arēna Rīga'' pārpildītajās tribīnēs sanākušie līdzjutēji piedzīvoja ļoti saviļņojošu un vēsturisku mirkli. Proti, laukuma centrā pirms mača simbolisku iemetienu veica trīs leģendāri hokeja vārtsargi - latviešu mūris Artūrs Irbe, kā arī izcilie kanādiešu vārtsargi Šons Burks un pats Martins Brodērs. Latvijas izlases pieteikumā bija veseli pieci uzbrucēju trijnieki, pie spēles laika tika arī U20 izlases hokejisti - Pauls Svars, Emīls Ģēģeris. Vārtos Elvis Merzļikins.

Mača sākumā labāk izskatījās Kanādas izlases hokejisti, kuri vairāk kontrolēja ripu. Ātri vien teritoriālo pārsvaru izdevās pārvērst vārtu guvumā. It kā nekaitīgu metienu vārtu virzienā veica Granjāni, taču Merzļikinam tika aizsegts skats, vārtsargs ripu pamanīja par vēlu, kanādiešiem atklājot rezultātu - 0:1. Viesi turpināja uzspiest savu spēli, tomēr īstajos brīžos klāt bija mājinieku pieredzējušākie aizsargi, lai nodzēstu ''ugunsgrēku''. Izcila iespēja dubultot pārsvaru bija Žilbēram Brulē, tomēr uzbrucējam tukšā stūrī ripu ieraidīt neļāva Artūrs Kulda.

Trešdaļas otrajā pusē arvien aktīvāki kļuva latvieši, spēlei pamazām izlīdzinoties. Labu uzbrukumu izveidoja piektā maiņa - Tambijevs apslidoja vārtus, piespēlēja Bičevskim, tomēr pēc Māra metiena viesus glāba vārtsargs Bens Skrivenss. Neilgi pirms trešdaļas beigām labs moments bija arī Karsumam, taču precīzi vārtos darbojās Skrivenss.

Otrās trešdaļas sākumā ar ilgstošu uzbrukumu izcēlās latvieši, divreiz no zilās līnijas vārtus apraudot Zīlem. Spēcīgi meta arī Pujacs, tomēr Skrivensu pārspēt neizdevās. Lielas problēmas mājiniekiem sagādāja Žilbērs Brulē, kurš ļoti bīstami meta no neērtā satvēriena, tomēr komandu glāba Elvis Merzļikins. Perioda vidū gan kanādiešiem izdevās dubultot pārsvaru. Viesi noķēra mājiniekus uz pretuzbrukumu, Dereks Rojs ar lielisku piespēli uzbrukuma smailē izvirzīja Metu Robinsonu, un bijušais Rīgas ''Dinamo'' aizsargs partneri nepievīla - 0:2.

 

 

Perioda izskaņā teicama iespēja izcelties bija arī Rojam pašam, taču vietā bija Merzļikins. Otrā laukuma galā pamanāmi bija Indrašis un Rēdlihs, bīstamu Miķeļa metienu atvairot Skrivensam.

Nepilnu minūti līdz trešdaļas beigām kanādieši pārkāpa noteikumus, taču viena vīra pārsvaru neizdevās pārvērst vārtu guvumā. Pēc izturēta mazākuma viesi metās uzbrukumā, kur pamatīgi nācās pasvīst Merzļikinam. Vārtsargs atvairīja ļoti bīstamus Veja, Roja un Brulē metienus. Latvieši devās uz priekšu, cenšoties vismaz vienus vārtus atgūt, tomēr lielisks bija Bens Skrivenss, kurš ar plecu atsita ļoti bīstamu Miķeļa Rēdliha metienu. Pēdējās minūtēs latviešiem vēl bija iespējas gūt vārtus, tomēr lielisks bija Bens Skrivenss, kurš pēc mača arī tika atzīts par labāko savā komandā. Mājiniekiem par labāko tika nosaukts Gints Meija.

Latvija - Kanāda 0:2 (0:1;0:1;0:0)

Vārti: 02:13 Granjāni (Voļskis) 0:1, 30:30 Robinsons (Rojs) 0:2
Soda minūtes: 2:6
Vārtsargi: Elvis Merzļikins - Bens Skrivenss

Latvijas izlases sastāvs

Elvis Merzļikins (Jānis Kalniņš); Uvis Balinskis - Artūrs Kulda, Guntis Galviņš - Kristaps Zīle, Pauls Svars - Georgijs Pujacs, Roberts Kaļķis; Kaspars Daugaviņš - Ņikita Jevpalovs - Mārtiņš Karsums, Lauris Dārziņš - Miks Indrašis - Miķelis Rēdlihs, Gints Meija - Oskars Batņa - Ronalds Ķēniņš, Gunārs Skvorcovs - Vitālijs Pavlovs - Frenks Razgals, Kirils Tambijevs - Māris Bičevskis - Emīls Ģēģeris.

AVOTS: Sportacentrs.com

Sadarbības partneri