Bobs Hārtlijs turpinās vadīt Latvijas nacionālo hokeja izlasi

Kanādas speciālists Bobs Hārtlijs (56) pagarinājis vienošanos ar Latvijas Hokeja federāciju (LHF) par turpmāko darbu ar Latvijas nacionālo valstsvienību.

Vienošanās ar Hārtliju noslēgta uz piecām sezonām - līdz 2022. gadam. Iepriekš kanādietis ar LHF bija parakstījis līgumu uz sezonu ar iespēju to pagarināt uz vēl vienu.

“Esmu ļoti priecīgs atgriezties pie jums Latvijā,” pēc līguma parakstīšanas sacīja Hārtlijs. “Aizvadītā sezona bija lieliska pieredze. Man bija iespēja iepazīt jaunu valsti, tās kultūru, izlases spēlētājus un hokeja federāciju. Arī pasaules čempionātā Ķelnē bijām ļoti tuvu, lai iekļūtu ceturtdaļfinālā. Tomēr galvenais ir tas, ka mēs neskatāmies atpakaļ. Mēs ejam tikai uz priekšu!”

56 gadus vecā Hārtlija asistentu pienākumus pērnā gada čempionātā pildīja Artis Ābols, Žaks Klutjē un Kārlis Zirnis.

Hārtlijs par Latvijas izlases galveno treneri tika iecelts 2016.gada decembrī. Kanādieša vadībā mūsu valstsvienība pasaules čempionātā Ķelnē, parādot lielisku sniegumu un pašatdevi, izcīnīja desmito vietu. Izšķirošajā apakšgrupas mačā par iekļūšanu ceturtdaļfinālā Latvijas hokejisti dramatiskā cīņā ar 3:4 pēcspēles metienos piekāpās mājiniekiem Vācijai.

Pirms pievienošanās Latvijas komandai Hārtlijs četras sezonas strādāja par Nacionālās hokeja līgas (NHL) Kalgari “Flames” vienības galveno treneri. 2014./2015.gada sezonā Hārtlijs ieguva Džeka Adamsa balvu (Jack Adams Awards), kas tiek pasniegta NHL sezonas labākajam trenerim.

Savukārt 2000./2001.gada sezonā Kolorādo “Avalanche” klubs Hārtlija vadībā izcīnīja Stenlija kausu.

Jāizceļ, ka Hārtlija kontā ir arī Amerikas hokeja līgas (AHL) Kaldera kauss un Kvebekas junioru līgas (QMJHL) čempionu tituls. 

Sadarbības partneri