Latvijas 1. līgā triumfē HK "Venta 2002"

Foto: Aivars Ķesteris

Uzvaru pirmās līgas trešajā finālspēlē izcīnīja HK "Venta 2002", kas viesos pēcspēles metienu sērijā pieveica "Liepāja Juniors" komandu ar 3:2, visā sērijā triumfējot ar 3-0.

Divas finālspēles Ventspilī notika pēc diviem dažādiem scenārijiem - pirmā sanāca kaujinieciska un Edgars Cgojevs tikai 11 sekundes pirms pamatlaika beigām guva uzvaras vārtus, spēlei noslēdzoties ar 4:3. Jau nākamajā dienā ventspilnieku sniegums bija pārliecinošāks - astoņas reizes tika pārspēti abi liepājnieku vārtsargi un spēle noslēdzās ar rezultātu 8:2.

Trešā, izšķirošā cīņa norisinājās Liepājā. Pirmajā trešdaļā vārti netika gūti, bet otrā perioda laikā komandas apmainījās ar vārtiem mazākumā - spēles rezultātu atklāja Roberts Štelmahers - 1:0, bet pēc sešām minūtēm Oskars Grigulis panāca neizšķirtu - 1:1. Perioda turpinājumā ventspilnieki spēlēja vairākumā, tomēr savas iespējas neizmantoja.

Trešajā trešdaļā liepājnieki otro reizi spēlē izvirzījās vadībā, precīzs bija Aleksandrs Novikovs – 2:1, bet arī šoreiz "Venta 2002" ātri atspēlējās - Artūrs Homjakovs guva vārtus no Oļega Sorokina piespēles - 2:2. Pamatlaiks noslēdzās neizšķirti un sekoja overtaims. Četras no piecām papildlaika spēles laika minūtēm ventspilnieki pavadīja trijatā pret četriem liepājniekiem, tomēr mazākums tika izturēts un cīņas uzvarētāja noskaidrošanai bija vajadzīgi pēcspēles soda metieni.

Pirmie divi metieni izradījās precīzi, vārtsargus pārspēja Novikovs un Homjakovs, tad sekoja trīs pēc kārtas neveiksmīgi metieni, bet uzvaras bullīti realizēja Oļegs Sorokins, kurš atnesa ventspilniekiem uzvaru ar 3:2 un pirmās līgas čempionu titulu. "Venta 2002" otro gadu spēlē pirmajā līgā, bet iepriekšējā gada regulārajā čempionātā komanda ieņēma sesto vietu un "play-off" cīņas netika, jo turnīrs tika izspēlēts pēc citas formulas.

Sadarbībā ar Sportacentrs.com

Pirmās līgas fināls

Datums Vieta Spēle Rezultāts
18/04 Ventspils "Venta 2002" pret "Liepāja Juniors" 4:3
19/04 Ventspils "Venta 2002" pret "Liepāja Juniors" 8:2
21/04 Liepāja "Liepāja Juniors" pret "Venta 2002" 2:3 (PM)
 

Saistītie raksti

Sadarbības partneri